ČRDM: Zapojíte se letos do projektu 72 hodin? Přichází již 4. ročník!

16. 9. 2015
EDUin
d1380097

Třídy a další dětské kolektivy se mohou opět zapojit do dobrovolnického programu 72 hodin. Vloni se do projektu zapojilo 21.524 dobrovolníků ve 442 projektech po celé ČR. Letošní ročník se uskuteční v termínu 8. – 11. října. Své nápady můžete registrovat na webu www.72hodin.cz.

A co to vlastně těch 72 hodin je?

72 hodin je dobrovolnický projekt, který probíhá přesně 72 hodin a to od čtvrtka 8. října 12.00 do neděle 11. října 12.00. Kdykoliv během této doby a zároveň na jakoukoliv dobu se můžete se svými kamarády pustit do nápadů pro zlepšení okolí nebo pro pomoc druhým lidem. Jednotlivé projekty je možné registrovat na webových stránkách projektu, kde jsou pak zobrazeny na interaktivní mapě.

Letošní motto zní: „Zasaď strom třeba se starostou…“ a tak se letos budou především sázet stromy. A proč sázet strom právě se starostou? Cílem projektu je také podpořit vztahy s radnicí v místech, kde fungují školy, oddíly, skupiny a další dětské organizace. Věříme, že posílení vztahů s představiteli města nebo obce je prvním krokem ke spokojenému fungování. No a uznejte sami, když budete kopat jámu pro strom s panem starostou … nebude to prima? Kde není starosta, může pomoc sportovec, policista, youtuber, herec, novinář, babička, zkrátka kdokoliv, kdo bude mít chuť.

Do projektu je samozřejmě možné se zapojit i jakkoliv jinak. Například vymyslet úklidovou akci, zazpívat seniorům, či natřít autobusovou zastávku. Nápadů je mnoho a ne vždy se k nějakému kroku rozhoupeme, projekt 72 hodin je vhodnou příležitostí, jak udělat to, na co se už dlouho chystáte …

Více informací naleznete na webu www.72hodin.cz nebo na Facebooku: www.facebook.com/72hodin.cz

logo-author
Našli jste v článku chybu? Napište nám, prosím, na korektor@eduin.cz.
 

Mohlo by Vás zajímat

Listovat všemi články