Diskutujte o Strategii digitálního vzdělávání

15. 9. 2014
EDUin
uc0f00b_o

Už jen necelý týden je možné dát ministerstvu školství zpětnou vazbu k připravované Strategii digitálního vzdělávání. K dispozici je koncept strategie digitálního vzdělávání pro regionální školství. Diskuse probíhá ZDE, a to do 21. 9. 2014.

Posláním strategie je iniciace změn jak v oblasti metod a forem vzdělávání, tak v oblasti cílů vzdělávání. V období do roku 2020 si Strategie digitálního vzdělávání klade za cíl zmapovat situaci a podniknout první kroky, které odstraní hlavní překážky na cestě naplňování vize, kterou v oblasti digitálního vzdělávání vytyčuje.

K diskuzi je materiál předkládán ve fázi, kdy je zpracován hlavní koncept strategie digitálního vzdělávání pro regionální školství (vize, prioritní cíle, hlavní směry intervence, návrhy opatření a jejich indikátory úspěchu), probíhají jednání s MPSV, hlavním gestorem Strategie pro zvýšení digitální gramotnosti a rozvoj elektronických dovedností občanů, a dalšími aktéry. Na tato jednání bude navazovat rozpracování harmonogramu jednotlivých kroků Strategie digitálního vzdělávání, výčet akčních plánů a stanovení způsobů financování jednotlivých aktivit.

Účelem diskuze je získat zpětnou vazbu k nastavení strategie, jejímu zacílení i k navrhovaným postupům. Diskuze potrvá na Metodickém portálu RVP.cz do 21. 9. 2014. Poté budou připomínky vyhodnoceny a zapracovány do textu.

logo-author
Našli jste v článku chybu? Napište nám, prosím, na korektor@eduin.cz.
 

Mohlo by Vás zajímat

Listovat všemi články