EDUpoint v červnu: Akvárium o maturitách, EDUhub s osobnostmi a oslava narozenin EDUinu

31. 5. 2015
EDUin
ss_n

Rádi bychom vás pozvali do EDUpointu, program na červen je opět velmi pestrý. Stejně jako v předchozích měsících budou i v červnu pravidelně v úterý probíhat formáty Eduhub a Vícehlav. Od 17:00 večer se pak každý týden program obmění. Čeká vás Akvárium na téma státní maturity, Otevřená třída, kde se dozvíte, jak naučit děti kritickému myšlení, pravidelný Peďák+ nahradí tento měsíc oslava pátých narozenin EDUin a Debata s oponenty se tentokrát bude věnovat tomu, zda a jak „vpouštět“ rodiče do školy.

Eduhub

Každé úterý od 12 do 16 hodin.

Přijďte pracovat na svých věcech do společného prostoru, kde můžete najít nový kontakt, spolupracovníka či zajímavou inspiraci. Může se stát, že u kávy a počítače náhodně potkáte velmi nečekané kolegy experty na fundraising, startování a vedení projektů a mnoho jiného.

V Eduhubu můžete v květnu u kávy potkat například:

2.6.  Drahomíru Rybovou

9.6. Jitku Heřmanovou z nadace O2, se kterou můžete konzultovat vaše projekty,

16.6.  Olgu Shirobokovou,

23. 6. Jana Straku.

Vícehlav

Každé úterý od 16 do 17. 00 hodin.

Řešíme společně problémy, s nimiž se potkáváte v rámci svých projektů a uvítáte pohled z vnějšku, zkušenosti odjinud či promyšlení detailů, na něž vám nezbývá čas. Využijte synergie a toho, že více hlav vygeneruje více nápadů. Přijďte zároveň i vy se svým tématem! Pokud se svými tématy ještě vyčkáváte, tak za EDUin nabízíme možnost během dubna se postupně pokusit rozlousknout oříšky jako:  Jak udělat ze vzdělávání téma veřejného zájmu? Jak zapojit školy do komunitního života? Jak podpořit vnitřní motivaci učitelů, aby se zajímali o své další vzdělávání? Jak podpořit rodiče, aby se naučili využívat digitálních prostředků ku prospěchu svých dětí?

2. června – Akvárium: Opravdu směřujeme v maturitě k 50% neúspěšných?

2. června bude v Akváriu vřít téma Opravdu směřujeme v maturitě k 50% neúspěšných? Centralizační snahy v kombinaci s povinnou matematikou logicky povedou ke stále rostoucímu počtu neúspěšných u maturity. Je to ale pořád ještě problém „líných“ studentů, nebo i problém vzdělávacího systému? Co se v současném modelu maturity osvědčilo a co už méně. Hosté: Jiří Zíka – ředitel CERMAT, Jiří Růžička – ředitel Gymnázium J.Kepplera, Milan Vorel – ředitel Střední škola automobilní a informatiky. 

Diskusní setkání otevřené všem, kteří mají zájem se dozvědět něco nového z oblasti vzdělávání. Chceme propojovat akademiky, učitele, zástupce neziskovek, byznysu, státní správy a samosprávy. Diskuse má specifický formát tzv. Akvária, ve kterém se diskutuje uvnitř kruhu a ostatní mají možnost naslouchat a případně vstupovat do diskuse v rámci pravidel. Jde o uspořádání zvyšující efektivitu a přehlednost debaty.

Více na facebookové stránce ZDE.

9. června – Otevřená třída: Přijďte se do Otevřené třídy inspirovat, jak naučit děti kritickému myšlení

Čtení není jen vstřebáváním slov a psaní není jen reprodukcí naučených písmen, ale i vytvářením strukturovaných znalostí a obsahu, který je třeba podrobovat neustálé reflexi. Této reflexe však není možné dosáhnout bez rozvinutého kritického myšlení. V dalším díle naší Otevřené třídy vás proto seznámíme s metodou rozvoje kritického myšlení prostřednictvím čtení a psaní. Interaktivní hodinou vás provede vedoucí knihovny pro děti v Třimci Marika Zadembská a výuka je jako vždy zdarma. Děti jsou při výuce taktéž vítány!

Více na facebookové stránce ZDE.

16. června – Oslava 5. narozenin EDUin

Srdečně vás všechny zveme na oslavu pátého výročí od založení EDUinu. Oslava se bude konat ve Skautském institutu na Staroměstském náměstí, od 17.00 do 23.55.

Těšíme se na Vás!

Více na facebookové stránce ZDE.

 23. června – Diskuse s oponenty: Před rodiči raději zamknout dveře! 

V úterý 23. června debatujeme na téma Před rodiči raději zamknout dveře! Tvrzení, že spolupráce s rodiči je pro školu důležitá, vypadá téměř nezpochybnitelně. Přesto velká část škol před nimi raději zamyká dveře a dobře ví proč. Stojí totiž za nimi rodiče aktivisté a potížisté. Bavme se o tom, jací jsou a co s nimi?

Večer s oponenty je příležitost osobního setkání s těmi, kteří na stránkách eduin.cz vyjadřují nesouhlas s názory EDUin a jeho spolupracovníků. Každý měsíc vybereme jedno téma, přidáme diskusní příspěvky z našich stránek a pokusíme se ve společné debatě prozkoumat blíže postoje obou stran. Nejde nám o to, aby jedna strana přesvědčila druhou o své pravdě, ale abychom navzájem lépe rozuměli svým argumentům a postojům.

Více na facebookové stránce ZDE.

logo-author
Našli jste v článku chybu? Napište nám, prosím, na korektor@eduin.cz.
 

Mohlo by Vás zajímat

Listovat všemi články