Hledá se nejaktivnější středoškolák. Odměna jistá!

10. 3. 2015
EDUin
Screenshot_1

Publikujeme článek o soutěži, kterou pořádá iniciativa Pro Středoškoláky. Chtějí poznat nové, aktivní mladé lidi, kteří se zajímají o své okolí nebo nějakou oblast, sportují či se angažují ve prospěch druhých. Do soutěže se může přihlásit jakýkoli student nebo studentka střední školy, do 31.3. ZDE.

„Ti mladí dneska sedí jenom na Facebooku a nic nedělají,“ zní často v různých obměnách stejná fráze. Tento zažitý mýtus se snaží vyvrátit vzdělávací platforma ProStředoškoláky a hodlá všem dokázat pravý opak! Vyhlásila soutěž Nejaktivnější středoškolák 2015 a hledá ty vůbec nejaktivnější žáky v ČR.

Ve společnosti je tak nějak zakořeněno, že dnešní mladí lidé neumějí nic jiného než sedět u počítačů a mrhat tak svoje nejlepší roky. Není to pravda. To samé potvrzuje Martin Jindřich, letošní maturant a člen týmu vzdělávací platformy ProStředoškoláky. „Současní studenti mnohdy mají upřímný zájem věnovat se kromě sportu i třeba vzdělávacím či kulturním aktivitám, ale kvůli nedostatku informací a nepřehledné nabídce si neumějí vybrat pro ně tu správnou. Přesně proto naše organizace vznikla.“

ProStředoškoláky staví na heslu, že škola je minimem vzdělání. Student by se ve svém volném čase měl vzdělávat sám a objevovat obory, o kterých mu ve škole nic neřeknou. Nejenže se něčemu novému přiučí, ale může i objevit přesně to, co by ho v životě bavilo.

„Kromě zpravování žáků o aktuální nabídce mimoškolních aktivit v ČR je naším cílem aktivní středoškoláky sdružovat. Přesně v tom by nám měla pomoct soutěž Nejaktivnější středoškolák,“ říká Martin a vysvětluje, proč soutěž vznikla. „Chceme vědět, čemu se středoškoláci věnují a také chceme, aby se vzájemně poznali lidé se stejnými zájmy. A další důvod, proč soutěž organizujeme, je samozřejmě podpořit mladé, aktivní studenty v tom, co dělají, a odměnit je jednou z našich cen.“

Tablet, jazykový kurz, indoor skydiving nebo košile na míru

A jak soutěž funguje? Účastník na webu vyplní své údaje a přidá svůj soutěžní příspěvek. Představí svoje mimoškolní aktivity, úspěchy, zkrátka vše, na co je pyšný. „Rozhodně neznamená, že čím víc aktivit člověk vypíše, tím větší šanci má na úspěch. Kvantita neznamená kvalita. Hledáme lidi s upřímným zájmem a chutí se aktivně rozvíjet v rámci svých koníčků.“

Organizátoři si uvědomují, že bude velice složité srovnávat jednotlivé soutěžní příspěvky. Rozhodli se proto ocenit rovnou 15 nejlepších. „Absolutní vítěz soutěže kromě prestižního titulu Nejaktivnější středoškolák 2015 obdrží hlavní cenu – tablet HTC Nexus 9. Ostatní ale vůbec nemusejí zoufat. Milovníci adrenalinu se mohou těšit na indoor skydiving a možná ještě pro odvážnější tu máme trimestr baletu. Každý účastník by jistě rád vyhrál něco jiného a k tomu je také přihlédnuto. V přihlašovacím formuláři má každý možnost zaškrtnout ceny, o které by stál nejvíce, a v případě úspěchu se jeho přáním budeme řídit. K dalším cenám patří například jazykový kurz, košile na míru, roční předplatné časopisu FirstClass, kurz dle vlastního výběru od Naučme.se nebo startovné na RunCzech. Jsme si jistí, že si každý vybere tu svou.“

Kromě klasických cen pro jednotlivce tu jsou i dvě bonusové pro školy. Školy, ze kterých dorazí nejvíce přihlášených středoškoláků, dostanou licence na kvalitní kurzy rychlého čtení od Rozečtise.cz a kurzy „jiné“ matematiky od Numericum.

Vyhlášení vítězů v Praze s šéfkou českého Googlu

Všichni vítězové se sejdou na slavnostním vyhlášení v Praze, kde si z rukou hlavního hosta – Taťány le Moigne, šéfky českého Googlu, převezmou své ceny. Připraven je inspirativní program v podobě krátkých přednášek mladých a úspěšných lidí, kteří jsou i přes svůj věk velmi úspěšní ve svém oboru a plní si svůj sen. Na vyhlášení budou pozváni všichni účastníci soutěže a budou mít možnost se mezi sebou seznámit.

Na co ještě čekáš? Přihlas se na www.prostredoskolaky.cz/soutez, staň se oficiálně nejaktivnějším středoškolákem a vyber si svou cenu!

logo-author
Našli jste v článku chybu? Napište nám, prosím, na korektor@eduin.cz.
 

Mohlo by Vás zajímat

Listovat všemi články