Placky pro nejlepšího ministra mají úspěch. Přidáváme další tisícovku.

14. 2. 2012
logo_EDUinfo

Pod dopisem premiérovi požadujícím odvolání Dobeše je přes 7000 podpisů.

Praha 14. února 2012 – O placky s nápisem Stydím se za nejlepšího ministra školství je zájem. Dosavadní zhruba tisícový náklad je rozebrán, přidáváme další tisícovku. Placka se navíc stala oblíbeným emblémem na facebooku a studentských webech.

V polovině února, tedy po necelých třech měsících od zveřejnění, dosáhl počet signatářů pod dopisem premiéru Nečasovi, jenž žádá odvolání ministra školství, 7000 signatářů. Jde převážně o učitele, studenty a příslušníky odborné veřejnosti v oblasti vzdělávání.

Placky upozorňující na ostudnou politiku ministra školství si zájemci mohou vyzdvihnout zdarma na dvou místech v Praze a dvou v Brně (podrobněji ZDE). Zároveň je možné stáhnout si grafickou předlohu (ZDE) a nechat si udělat vlastní placky. Mnohem častější ale je, že lidé používají černý kotouč s nápisem Stydím se za nejlepšího ministra školství jako doplněk své fotografie na facebooku, nebo na něj upozorňují na svých webových stránkách.

· Tomáš Feřtek, tiskový mluvčí EDUin
e-mail: tomas.fertek@eduin.cz, mobil: 602 687 016

• Počet signatářů žádajících odvolání ministra můžete zkontrolovat ZDE.

• Informace o tom, proč se stydíme za ministra Dobeše, najdete ZDE.

• EDUin je obecně prospěšná společnost, která se věnuje problematice vzdělávání a jejíž snahou je informovat veřejnost o všem důležitém, co se děje ve školství a vzdělávání. EDUin, o. p. s. byla založena v květnu 2010 a realizuje a připravuje několik informačních a osvětových projektů. Více se dozvíte na www.eduin.cz.

• Populární verzi vzdělávacích témat najdete na http://fertek.blog.respekt.ihned.cz.