Zbývá poslední týden pro nominace na cenu Eduína 2013 za inovace ve vzdělávání

24. 9. 2013
eduina

Na adrese www.eduina.cz najdete přes 56 nominací z oblasti nových didaktických postupů i moderních technologií.

Praha, 24. září 2013 – V pondělí 30. září končí termín pro online nominace na cenu Eduína 2013, kterou udělí EDUin ve spolupráci s českým Googlem. Cena je zaměřena na inovativní projekty a osobnosti z oblasti vzdělávání.  Nejde tedy jen o školní projekty, ale i inovace v neformálním a zájmovém vzdělávání. Oceněny mohou být jak metody založené na využití technologií, tak inovativní pedagogické postupy. O udělení ceny v několika kategoriích bude rozhodovat odborná porota a následně rozhodne i veřejnost prostřednictvím online hlasování.

Do 23. září se sešlo 56 nominací na cenu Eduína 2013. Jen během září přibylo přes dvacet nových projektů zaměřených na děti, učitele i rodičovskou a studentskou veřejnost. Nominace zahrnující metody založené na využití technologií i inovativních pedagogických postupů budou uzavřeny za týden, tedy 30. září.  Nominovat může kdokoli pomocí webového formuláře. Vítězové prvního ročníku budou vyhlášeni 1. listopadu 2013.

Odborná porota, jejíž složení zveřejníme 1. října, vybere devět nejzajímavějších projektů a rozhodne, který z nich získá Cenu odborné poroty. Veřejnost bude mít možnost hlasovat online o tom, který projekt z vybrané devítky jí připadá nejzajímavější, a udělit Cenu veřejnosti.

Český Google ve spolupráci s internetovými odborníky udělí samostatně Cenu za využití technologií ve vzdělávání. Cena je součástí celoročního programu Google pro vzdělávání v Česku, jehož cílem je přispět ke změnám ve vzdělávání prostřednictvím podpory technického vzdělávání, rozvoje internetové gramotnosti a využívání nových technologií v rámci vzdělávacího procesu.

Přehled všech nominací včetně odkazů na stránky jednotlivých projektů najdete na www.eduina.cz.

Miroslav Hřebecký, koordinátor ceny Eduína 2013, řekl: „Snažíme se veřejnou pozornost přitáhnout k zajímavým projektům, které hýbou českým školstvím kupředu. Ale stejně důležitá je možnost ocenit autory inovativních postupů a projektů, povzbudit je v nelehkém počínání a ujistit je, že jejich snaha má smysl a někdo si jejich práce všímá.