Chuťovky: Ochutnejte Ostopovické rolky

29. 5. 2014
EDUin
P1030022

Právě jsme dopekli lákavou publikaci Chuťovky pro starosty, která představuje 14 projektů, o které se v českých městech a obcích zasloužili mladí lidé ve spolupráci s místními zastupitelstvy. Jako první vám nabízíme ochutnávku z Ostopovic, kde se místní školáci podíleli na vytvoření dopravní studie, která přispěla k bezpečnějšímu provozu v obci. Podrobněji se o Chuťovkách dočtete ZDE. Webovou stránku ostopovické školy navštivte ZDE. Dopravní studie vznikla v rámci programu Nadace Partnerství „Na zelenou“, jehož web najdete ZDE.

Pro větší zobrazení klikněte na obrázek.

V Ostopovicích u Brna si rodiče a děti řekli, že v okolí školy by se měla zvýšit bezpečnost dopravy. Vzali si na pomoc policii, zástupce obce i dopravní odborníky.

Děti vyznačovaly do připravených mapek místa, kde se v okolí školy necítí bezpečně. Zároveň proběhl průzkum dopravního chování obyvatel v obci. Postupně společnými silami vznikla pod vedením dopravního inženýra dopravní studie, která navrhla opatření na zvýšení bezpečnosti v okolí školy.

Třešničkou na dortu bylo vybudování přístřešku na kola a koloběžky žáků a zaměstnanců školy a zpracování školního plánu mobility.

 

logo-author
Našli jste v článku chybu? Napište nám, prosím, na korektor@eduin.cz.
 

Mohlo by Vás zajímat

Listovat všemi články