Tomáš Hečko píše otevřený dopis předsedovi ODS Petru Fialovi

Vážený pane předsedo,

dovolte mi, abych se na Vás obrátil s dotazem týkajícím politiky Občanské demokratické strany v oblasti školství.

Dne 7. dubna byl v několika médiích citován Váš poradce pro otázky školství pan Václav Klaus mladší. Mimo jiné prohlásil, že „Pokud odbouráme výdaje na parazity školského systému a ve školství bude trocha racionality, mohou mzdy (učitelů) snadno přesáhnout 35 tisíc korun měsíčně.“

Protože jsem si jist, že Vaše strana svou strategii v oblasti školství staví na racionální analýze, rád bych Vás v této souvislosti požádal o upřesnění výše zmíněného stanoviska.

1. Kolik přesně jsou podle ODS celkové roční náklady na to, aby mzdy učitelů „snadno přesáhly 35 tisíc korun čistého“ (z jakých podkladů jste vycházeli, jaký byl způsob výpočtu, jaká vám vyšla celková částka)?

2. Kdo přesně jsou zmiňovaní „paraziti školského systému“ (výčet organizací
či zájmových skupin, které máte na mysli, současné celkové roční náklady na ně
z rozpočtu MŠMT, celkový součet)?

3. Co přesně je zmiňovaná „trocha racionality“ (výčet vámi zamýšlených opatření, jimi ušetřené částky v resortu školství včetně způsobu výpočtu, součet)?

Předpokládám, že částka uvedená v bodu 1. se bude rovnat součtu bodů 2. a 3.

Děkuji Vám předem a věřím, že takováto analýza uklidní vzrušenou debatu, kterou výše zmíněný citát vyvolal.

S přáním úspěšného dne,

Tomáš Hečko

Odebírat komentáře
1 Komentář