Hledáte aktivní školy? Podívejte se na novou mapu na stránkách eduin.cz

EDUin nabízí rodičům interaktivní mapu škol, které jsou zapojené do rozvojových projektů.

Praha 16. dubna 2012 – Na stránkách eduin.cz můžete od 26. března najít interaktivní mapu, která jako jediná na českém internetu umožňuje vyhledávat na celém území České republiky školy zapojené do projektů jako Zdravá škola, Rodiče vítáni nebo Začít spolu. Mapa má sloužit především rodičům k orientaci při výběru školy pro své dítě a odborné veřejnosti k informování o tom, které školy se do jednotlivých programů zapojují.

Mapu aktivních škol si můžete prohlédnout ZDE. Mapa umožňuje filtrovat obsah buď po jednotlivých programech (hledáte například jen školy s programem Začít spolu), nebo po jednotlivých krajích.

Tomáš Feřtek, tiskový mluvčí EDUin, řekl: „Mapa aktivních škol je nová pomůcka pro rodiče, novináře a odbornou veřejnost, která poprvé integruje informace ze sedmi rozvojových programů. Samozřejmě to neznamená, že škola, která se účastní práce ve všech programech, je právě ta nejlepší, ale přesto mapa umožňuje školám ukázat nadstandardní služby, které dětem a jejich rodičům nabízejí. Počítáme s tím, že tento softwarový nástroj budeme dále rozvíjet a doplňovat ho na základě připomínek od škol i rodičovské veřejnosti.“

• Tomáš Feřtek, tiskový mluvčí EDUin
    e-mail: tomas.fertek@eduin.cz,
    mobil: 602 687 016

• EDUin je obecně prospěšná společnost, která se věnuje problematice vzdělávání a jejíž snahou je informovat veřejnost o všem důležitém, co se děje ve školství a vzdělávání. EDUin, o. p. s. byla založena v květnu 2010 a realizuje a připravuje několik informačních a osvětových projektů. Více se dozvíte na www.eduin.cz.
  • Populární verzi vzdělávacích témat najdete na fertek.blog.respekt.cz.

Přidat komentář

2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers

Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
danPetr Špína Recent comment authors
  Odebírat komentáře
nejnovější nejstarší nejlépe hodnocené
Petr Špína

Krásně demagogický titulek článku… Škola se nezapojí do nějakého projektu spřáteleného s EDUin a už je vyhodnocena jako pasívní. Že do ní chodí děti rády, že mapa školy ukázala zdravé prostředí, že má dostatek zájemců? Prosímvás, koho to zajímá?
Naštěstí většina rodičů dá více na informace od známých a osobní dojem než na vlivové agentury. Ovšem pozor, takový rodič je patrně autory z EDUin pohrdán jako někdo, kdo je spokojen s něčím tak zločinným, jako je české školství.

Zdeněk Slejška

Pane Špíno,
to, že jsme školy věnující se některému z uvedených programů označili za aktivní, ještě neznamená, že ty ostatní jsou pasivní, jak tvrdíte – to bych označil za demagogii já. Jistě každá škola, i ta bez speciálního programu, může být kvalitní a děti do ní chodí rády. Kvalitu škol posuzují mmj. právě rodiče, v tom jsme s Vámi zajedno. Naštěstí se napovažujeme za agenturu, natož vlivovou, naše poslání je zcela rozdílné.

Zdeněk Slejška, EDUin