Tisková zpráva: EDUin nestojí za projektem politické strany 5 %

Praha, 30. ledna 2017 –  Na internetu se šíří informace, které spojují EDUin s projektem nově vznikající politické strany. Tato informace je nepravdivá a působí dojmem, že tyto aktivity nějak souvisí s činností organizace EDUin. EDUin se od jakýchkoliv politických aktivit distancuje a deklaruje svoji nezávislost na kterékoliv politické straně.

Portál Parlamentní listy přinesl informaci, že za projektem politické strany 5 %, jejíž program má být postaven zejména na rozvoji v oblasti vzdělávání, stojí Bohumil Kartous, vedoucí komunikace EDUin. Tato informace je zavádějící. Bohumil Kartous je na požádání iniciátorů konzultantem programu týkajícího se vzdělávání. Působí ve stejné roli, jako v případě ostatních politických stran a politiků, kteří požádají o nezávislou expertízu týkající se jejich politických návrhů v oblasti školství a vzdělávání.

Zdeněk Slejška, ředitel EDUin, řekl: „Aktivity Boba Kartouse v rámci politické strany 5 %  jsou pouze jeho osobní. Jedná se dle našich informací o myšlenkový experiment, zda je možné na tématu vzdělávání vybudovat politický subjekt. Dohodli jsme se, že pan Kartous nebude v politické straně nijak angažován. Pokud by tomu tak bylo, tak není slučitelné, aby fungoval ve společnosti EDUin v roli vedoucího komunikace.“

Bohumil Kartous, vedoucí komunikace EDUin, řekl: „Pokud by strana skutečně formálně vznikla, nebudu jejím členem, nebudu za ni kandidovat, ani se ucházet o žádné placené či neplacené politické funkce. Strana není žádným způsobem propojena s organizací EDUin. Není rozumné důvěřovat informacím ze zdrojů, jako jsou Parlamentní listy.“

Přidat komentář

4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers

Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Josefposte.restantePěniceJitka Recent comment authors
  Odebírat komentáře
nejnovější nejstarší nejlépe hodnocené
Jitka Pozarova

Jenom se chci zeptat,jestli není střetem zájmu počínání Boba Kartouze: mluvčí EDUin,poradce ministryně školství,novinář publikující v (krajně)levicovém médiu Britské listy.

Pěnice Skalicová

Ne, paní Pozarová, pan Kartouz je takový nový DaVinci českého školství.On to zvládá. Tedy, většinou působí spíš jak Brouk Pytlík, jestli tu postavičku dobře znáte. Na co šáhne…. A proto se ještě potřebuje znemožňovat na BL, kde mu to žerou. Ale i tohle je demokracie.

poste.restante

Není rozumné důvěřovat informacím ze zdrojů, jako jsou Parlamentní listy. Takže „myšlenkový experiment“? Jak se zdá, není tým prezidenta Trumpa jediným, kdo dokáže produkovat „alternativní fakta“. Někteří z nás se spíše domnívají, že není rozumné důvěřovat člověku, který ráno neví, co říkal včera večer. Chápeme to. Teplé místečko u EDUin je bezpečnější, nežli nejistý politický projekt. Jen je třeba si promyslet souvislosti a důsledky některých vlastních prohlášení před tím, nežli jsou vyslovena. Což ovšem není praxe, na kterou bychom byli u společnosti EDUin, natožpak u vedoucího její komunikace zvyklí, tudíž průběh celé kauzy není nijak překvapující. Proto ani nepřekvapí, že… Více »

Josef Soukal

Hlavně ty „nezávislé expertízy“ panu Kartousovi opravdu jdou.