Tisková zpráva: EDUin nestojí za projektem politické strany 5 %

Praha, 30. ledna 2017 –  Na internetu se šíří informace, které spojují EDUin s projektem nově vznikající politické strany. Tato informace je nepravdivá a působí dojmem, že tyto aktivity nějak souvisí s činností organizace EDUin. EDUin se od jakýchkoliv politických aktivit distancuje a deklaruje svoji nezávislost na kterékoliv politické straně.

Portál Parlamentní listy přinesl informaci, že za projektem politické strany 5 %, jejíž program má být postaven zejména na rozvoji v oblasti vzdělávání, stojí Bohumil Kartous, vedoucí komunikace EDUin. Tato informace je zavádějící. Bohumil Kartous je na požádání iniciátorů konzultantem programu týkajícího se vzdělávání. Působí ve stejné roli, jako v případě ostatních politických stran a politiků, kteří požádají o nezávislou expertízu týkající se jejich politických návrhů v oblasti školství a vzdělávání.

Zdeněk Slejška, ředitel EDUin, řekl: „Aktivity Boba Kartouse v rámci politické strany 5 %  jsou pouze jeho osobní. Jedná se dle našich informací o myšlenkový experiment, zda je možné na tématu vzdělávání vybudovat politický subjekt. Dohodli jsme se, že pan Kartous nebude v politické straně nijak angažován. Pokud by tomu tak bylo, tak není slučitelné, aby fungoval ve společnosti EDUin v roli vedoucího komunikace.“

Bohumil Kartous, vedoucí komunikace EDUin, řekl: „Pokud by strana skutečně formálně vznikla, nebudu jejím členem, nebudu za ni kandidovat, ani se ucházet o žádné placené či neplacené politické funkce. Strana není žádným způsobem propojena s organizací EDUin. Není rozumné důvěřovat informacím ze zdrojů, jako jsou Parlamentní listy.“

Odebírat komentáře
4 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Feedbacks
Jitka Pozarova
3 years ago

Jenom se chci zeptat,jestli není střetem zájmu počínání Boba Kartouze: mluvčí EDUin,poradce ministryně školství,novinář publikující v (krajně)levicovém médiu Britské listy.

Pěnice Skalicová
3 years ago

Ne, paní Pozarová, pan Kartouz je takový nový DaVinci českého školství.On to zvládá. Tedy, většinou působí spíš jak Brouk Pytlík, jestli tu postavičku dobře znáte. Na co šáhne…. A proto se ještě potřebuje znemožňovat na BL, kde mu to žerou. Ale i tohle je demokracie.

poste.restante
3 years ago

Není rozumné důvěřovat informacím ze zdrojů, jako jsou Parlamentní listy. Takže „myšlenkový experiment“? Jak se zdá, není tým prezidenta Trumpa jediným, kdo dokáže produkovat „alternativní fakta“. Někteří z nás se spíše domnívají, že není rozumné důvěřovat člověku, který ráno neví, co říkal včera večer. Chápeme to. Teplé místečko u EDUin je bezpečnější, nežli nejistý politický projekt. Jen je třeba si promyslet souvislosti a důsledky některých vlastních prohlášení před tím, nežli jsou vyslovena. Což ovšem není praxe, na kterou bychom byli u společnosti EDUin, natožpak u vedoucího její komunikace zvyklí, tudíž průběh celé kauzy není nijak překvapující. Proto ani nepřekvapí, že… Více »

Josef Soukal
3 years ago

Hlavně ty „nezávislé expertízy“ panu Kartousovi opravdu jdou.