Ve čtvrtek budeme diskutovat o tom, jak udělat z učitelství žádané povolání

12. 3. 2013
CMoV_250

Zveme všechny zájemce na kulatý stůl o učitelské profesi

Praha, 12. března 2013 – Ve čtvrtek 14. března se od deseti hodin koná debata k dalšímu z témat kampaně Česko mluví o vzdělávání. Tentokrát se budeme zabývat tím, jak udělat z učitelské profese žádané a respektované povolání. Vstupní teze panelistů si můžete přečíst už dnes a diskutovat k nim na ceskomluvi.cz.

Sestavu panelistů jsme tentokrát koncipovali tak, aby informace o možných opatřeních k posílení prestiže učitelství byla co nejkomplexnější a obsahovala široké spektrum názorů. Debaty se zúčastní:

Jaroslav Štercl, předseda Asociace pedagogů základního školství ČR

Lukáš Teplý, oddělení strategie, MŠMT

Nikola Křístek, Unie center pro rodinu a komunitu

Vladimíra Spilková, katedra primární pedagogiky PedF UK

Jiří Kuhn, člen pracovní skupiny MŠMT pro kariérní systém

S názory diskutujících se můžete seznámit předem ZDE.

Pozvánku na akci najdete ZDE.

Tomáš Feřtek, tiskový mluvčí EDUin, řekl: „Na stránkách kampaně českomluvi.cz najdete i audio a video záznamy z předchozích kulatých stolů, bude tu vystaven i obrazový záznam z této debaty. Snažíme se, aby tyto stránky byly i do budoucna knihovnou názorů na nejrůznější diskutovaná témata. Prosíme odbornou i rodičovskou veřejnost o příspěvky do diskuse. Jejich názory tak poslouží při formulování vzdělávacích cílů a vzdělávací politiky České republiky.“

· Tomáš Feřtek, tiskový mluvčí EDUin o.p.s.

e-mail: tomas.fertek@eduin.cz , mobil: 602687016

• Průběh diskuse můžete sledovat ZDE.

• Starší tiskové zprávy o kampani ČMoV najdete ZDE.

• Česko mluví o vzdělávání je půlroční projekt podpořený Nadací OSF, Google ČR, IBM ČR, Microsoft ČR a Scio.cz.  Jeho cílem je informovat prostřednictvím diskusí a médií co nejširší veřejnost o aktuálních problémech vzdělávání a zvýšit tak tlak na politickou reprezentaci, aby hledala adekvátní řešení.

• EDUin je obecně prospěšná společnost, která se věnuje problematice vzdělávání a jejíž snahou je informovat veřejnost o všem důležitém, co se děje ve školství a vzdělávání. EDUin, o. p. s. byla založena v květnu 2010 a realizuje a připravuje několik informačních a osvětových projektů. Více se dozvíte na www.eduin.cz.