EDUcast #37 – O změnách ve školním stravování s Alexandrou Košťálovou

Kvalita školních obědů je častým tématem rodičovských diskusí. Již dnes existují projekty, které se snaží dostat do školního stravování více čerstvých a nutričně hodnotných potravin. Nyní se chystá plošná reforma. Jak chystané změny kvalitu obědů ve školách ovlivní?

Dva miliony českých dětí jdou každý den na oběd do školní jídelny. Vývařovny ale výhledově čekají změny. Upravit se má, kromě jiného, třeba složení spotřebního koše, které už je zkrátka zastaralé. Cílem změn je hlavně to, aby stravování bylo atraktivní. S moderátorkou Lucií Kocurovou si povídá Alexandra Košťálová ze Státního zdravotního ústavu.

Na spotify poslouchejte zde:

Nebo si epizodu pusťte přímo na našem webu:

logo-author
Našli jste v článku chybu? Napište nám, prosím, na korektor@eduin.cz.
 

Mohlo by Vás zajímat

Listovat všemi články