Je tu Brašnička pro rodiče – seminář o tom, jak vybrat dobrou školu

8. 1. 2014
EDUin
4960028577_bc4f4dd9ed2_z

Bojíte se, že vaše dítě čeká ve škole jen nuda a dril? Chcete, aby chodilo do prima školy, která mu bude v životě užitečná? Jenže jak se taková škola pozná? Brašnička pro rodiče od EDUin vám usnadní rozhodování. Odpolední seminář je určený všem rodičům budoucích prvňáčků, kteří s výběrem školy váhají, i těm, kteří si chtějí jen utřídit pojmy a dojmy. 

První Brašnička proběhne 17. ledna od 16 do 21 hodin v NIDV, Jeruzalémská 12, Praha 1. Seminář je sestavený z informativních bloků doplněných praktickými tipy. Informace prostřídají aktivity, které vás seznámí s různými pedagogickými přístupy. A samozřejmě bude prostor pro vaše dotazy. Účastnický poplatek činí 290 korun, bližší informace na e-mailu: miroslav.hrebecky@eduin.cz, přihlásit se můžete ZDE.

Seminář povedou lektoři Miroslav Hřebecký a Kateřina Lánská. Díky nim zjistíte, kam se vzdělávání posunulo od vašich školních let a co nabízejí různé typy škol a vzdělávacích programů. Dozvíte se, jak si o škole zjistit potřebné informace a proč je dobré jít se do školy i do výuky podívat. Získáte lepší představu o tom, čemu při návštěvě věnovat pozornost.

Tematické bloky semináře a otázky:

  • Čeho si při výběru školy všímat, co je důležité a co podružné.
  • Jaký účel má školní vzdělávací program, schůzky s rodiči nebo rodičovská rada.
  • Pro a proti výběrových a specializovaných škol.
  • Jakými metodami se dnes děti na prvním stupni učí a kdo o těchto metodách rozhoduje.
  • Jak probíhá zápis a má smysl odklad školní docházky?
  • Hodnocení (Co když ve škole děti neznámkují. Jak může vypadat slovní hodnocení a proč vést děti k sebehodnocení.)
  • Ovlivní něco rodič ve škole?

V diskusi s lektory a ostatními účastníky si ujasníte vlastní očekávání a získáte věcné argumenty pro své další rozhodování. S Brašničkou pro rodiče se vám do školy půjde lehčeji.

Lektoři:

Miroslav Hřebecký: povoláním učitel, 10 let ředitel proreformního gymnázia, lektor vzdělávacích kurzů pro dospělé. V EDUin je manažerem vzdělávání a služeb, koordinátor ceny za inovace ve vzdělávání Eduína a metodik dovednostní mapy Co umím.

Kateřina Lánská: pro EDUin pracuje jako redaktorka webů a koordinátorka programu Extra třída. Je součástí týmu Rodiče vítáni. Právě se chystá se synem do 1. třídy, takže má řadu čerstvých zkušeností coby rodič budoucího prvňáčka.

 

 

 

 

 

 

logo-author
Našli jste v článku chybu? Napište nám, prosím, na korektor@eduin.cz.
 

Mohlo by Vás zajímat

Listovat všemi články