Nový seminář EDUin pomůže starostům při výběru ředitele školy

20. 3. 2014
EDUin
13061095733_fd2733797a_z

V květnu čeká řadu obcí, které jsou zřizovateli škol, výběr nového vedení. EDUin nabízí seminář, který jim poradí, co vzít v potaz při rozhodování. Zastupitelé jsou odpovědní za výběr vedení školy a tím i její kvalitu. Nejsou však odborníky na školství a zejména v menších obcích si nemohou pro účel výběrového řízení najmout kompetentního odborníka. Seminář jim pomůže ujasnit si priority a zorientovat se v současných vzdělávacích trendech. Lektorem bude odborník na školský management, bývalý ředitel gymnázia. První seminář „Jak vybrat správného ředitele“ se koná 7.5. od 9 do 15 hodin v Gymnáziu Jana Palacha, Praha 1, Pštrossova 13. Přihlásit se můžete ZDE.

Kvalita školy se odvíjí od vedení školy. Ředitelé a ředitelky musí být dobrými manažery, musí umět vést lidi a zajistit, aby škola poskytovala dětem kvalitní vzdělání a fungovala ke spokojenosti rodičů. Výběr dobrého ředitele je proto klíčový a tato odpovědnost leží na zastupitelích.

Zatímco ve větších městech existují odbory školství, zastupitelé na menších obcích nemají k dispozici odborníky, kteří by jim ve výběrovém řízení pomohli. Určit, který z kandidátů je skutečně kompetentní, je v takové situaci velmi obtížné. Pokud nezvolí dobře, projeví se to na hospodaření školy, nízké motivaci učitelského sboru, výsledcích dětí a v konečném důsledku i spokojenosti rodičů.

Seminář se bude věnovat následujícím otázkám:

  • trendy ve školství a moderní pedagogice
  • školství jako veřejná služba, zákaznický přístup a jeho limity
  • základní vodítko pro výběr, psychodiagnostika
  • co zajímá rodiče
  • jak vyhodnotit zaslané životopisy
  • pro a proti výběru kandidáta zevnitř a zvenku školy

Součástí semináře diskuse a možnost konzultovat legislativní otázky týkající se výběrového řízení na ředitele. Miroslav Hřebecký, který seminář povede, je lektorem v oblasti školského managementu a díky desetileté praxi ředitele gymnázia zná situaci z obou stran. Více informací o semináři můžete získat přímo od ně na e-mailové adrese: miroslav.hrebecky@eduin.cz, mobil: 777 230 849

Registrační formulář na seminář najdete ZDE.

logo-author
Našli jste v článku chybu? Napište nám, prosím, na korektor@eduin.cz.
 

Mohlo by Vás zajímat

Listovat všemi články