Tisková zpráva: Jaká bude letošní Eduína? Přihlášeno je již 46 projektů

21. 10. 2016
23379038630_674e899818_z

Malá technická univerzita, mapa společenských stereotypů, encyklopedie fyziky, Duhový institut věd a další inovativní projekty jsou nominovány na cenu Eduína 2016.

Praha, 21. října 2016 Podívejte se na novinky z oblasti vzdělávání, které mohou pomoci jak školám, tak komukoli jinému v dalším vzdělávání. Každý rok vzniká řada nových počinů, které nabízejí nové metody, přístupy a nástroje k tomu, jak uchopit výuku zajímavým a motivujícím způsobem. Nominovat další projekty na cenu Eduína 2016 je možné už jen do 30. října.

Nominovat jednotlivé projekty a iniciativy může kdokoli. Je možné přihlásit  jedince, školu a organizace působící v České republice, kteří jsou autory projektu či inovace. Přínos projektu by měl být ověřen v praxi a měl by mít za sebou alespoň roční fungování. Přihlášeny mohou být i projekty, které byly nominovány minulý rok, pokud nebyly v Eduíně již oceněny.

Výběr proběhne ve dvou kolech. Odborná porota vybere devět nejzajímavějších projektů a také rozhodne, který z nich získá Cenu odborné poroty.

Veřejnost bude mít možnost pro devítku nejinovativnějších počinů od 16. listopadu do 27. listopadu 2016 hlasovat online a rozhodnout, který z nich získá Cenu veřejnosti. Partnerem Ceny veřejnosti je Nadace Depositum Bonum České spořitelny. Mezi partnery patří také Bakaláři software s.r.o.

Stejně jako v předchozích ročnících bude v rámci slavnostního vyhlášení uvedena do Auly slávy jedna z osobností pedagogiky za dlouhodobý a systematický přínos vzdělávání. V minulých ročnících toto ocenění získaly Jana NováčkováJana Hrubá.

Ceny budou slavnostně předány 1. 12. 2016 ve slavnostním sále České spořitelny na adrese Rytířská 29, Praha 1.

Věra Nováková, koordinátorka ceny Eduína řekla: „Již tradičně  EDUína přitahuje pozornost velmi zajímavých projektů,  a ani tento ročník není výjimkou. Je fantastické kolik práce a nadšených lidí za každým projektem stojí, už jen to si zaslouží ocenit. Mé neskromné přání je, aby školy, jejich kantoři a studenti využívali takovéto projekty se vzrůstající tendencí.”