Tisková zpráva: Téměř sto konkrétních příkladů, že lidé v českém vzdělávání nerezignovali. Rekordní počet nominací na cenu Eduína

ilustrační foto, (c) Kateřina Lánská, EDUin

Praha 20. února 2018Optimistický obrázek o tom, co se děje nového v českém vzdělávání přináší 97 konkrétních příkladů inovací nominovaných na cenu Eduína za rok 2017.

Právě uzavřené nominace na cenu za inovace ve vzdělávání Eduína, kterou již pátým rokem organizuje EDUin, přinesly rekordní počet 97 nominovaných projektů. Na webu ceny je možné najít medailonky, které všechny přihlášené počiny představují.

Nově byla zavedena kategorie Eduína Zoom oceňující podporu podnikavosti mladých lidí, která díky podpoře Citi Foundation bude rozdělovat na další rozvoj projektů dohromady 100.000 Kč a vítězům navíc poskytne roční akcelerátor skrze podporu externích odborníků mnoha oborů. Do této kategorie bylo hned v prvním roce nominováno 47 projektů.

V tuto chvíli vybírá finalisty odborná porota, 12 nejlepších bude představeno 5. března a poté začne hlasování veřejnosti. S podporou odborníků si finalisté připraví krátkou prezentaci, na jejímž základě během závěrečného večera 27. března porotci vyberou a ocení vítěze v kategorii cena odborné poroty.

Miroslav Hřebecký, programový ředitel EDUin, řekl: “Na oblast vzdělávání se neustále snáší vlna kritiky, každodenně jsme svědky krize systému díky nekoncepčnosti a podfinancovanosti. Chceme ukázat, že konkrétní lidé v terénu nerezignovali a různě po celé zemi se snaží zdola o zajímavé inovace, které nás jako společnost posouvají vpřed. Když si procházím medailonky nominovaných projektů, mám radost, kolik tvůrčího potenciálu mezi lidmi je.“

Odebírat komentáře
0 Komentáře