Placky pro Dobeše mají v Praze i Brně úspěch

31. 1. 2012
logo_EDUinfo

EDUin vyhlašuje konkurz na nejvtipnější „dobešovskou“ placku či slogan

Praha 31. ledna 2012 – Protestní akce „Stydím se za nejlepšího ministra školství“ má mezi učitelskou a studentskou veřejností slušný úspěch. Počet přímo rozdaných placek
přesáhl 500, další se vyrábějí. Zájemci z míst, kde nejsou odběrová místa, si mohou předlohu stáhnout a placku si nechat vyrobit sami. EDUin požádal příznivce celé akce o finanční podporu na výrobu dalších placek a vyhlásil na svých stránkách konkurz na placku s nejvtipnějším nápisem.

Na stránkách eduin.cz je ode dneška možné si stáhnout novou variantu placky, tentokrát s doslovnějším nápisem „Stydím se za českého ministra školství“.

Zatím bylo vyrobeno osm set placek, které je možné si vyzvednout zdarma v Praze v knihkupectví Fišer, Kaprova ulice č. 19 (nedaleko Filosofické fakulty) a v knihkupectví Ostrov v Mikulandské 1. V Brně pak v prodejně Wobchůdek, patřící cestovní kanceláři Kudrna, v podchodu na hlavním nádraží a ve studentské kavárně Krmítko na Fakultě sociálních studií, Joštova 10.

Zároveň byl na stránkách EDUin vyhlášen konkurz na grafický návrh nejvtipnější „dobešovské“ placky nebo sloganu. Zaslané návrhy budou vystaveny ve webové galerii k posouzení návštěvníky stránek. Na stránkách je také zároveň možné prostřednictvím online formuláře přispět na výrobu dalších placek.

· Zdeněk Slejška, výkonný ředitel EDUin
e-mail: zdenek.slejska@eduin.cz, mobil: 605 967 368

• Grafickou předlohu v tiskové kvalitě si můžete stáhnout ZDE.

• Výzvu premiéru Nečasovi k odvolání ministra Dobeše do dnešního dne podepsalo 6 799 lidí.

• EDUin je obecně prospěšná společnost, která se věnuje problematice vzdělávání a jejíž snahou je informovat veřejnost o všem důležitém, co se děje ve školství a vzdělávání. EDUin, o. p. s. byla založena v květnu 2010 a realizuje a  připravuje několik informačních a osvětových projektů. Více se dozvíte na www.eduin.cz.

• Populární verzi vzdělávacích témat najdete na http://fertek.blog.respekt.ihned.cz.