Tisková zpráva: Chtěli byste se svými dětmi také zažít takový pocit? Klikněte…

2. 9. 2014
Bez-nazvu-21

Aplikace Co umím umožňuje vytvořit digitální sbírku úspěchů dětí a hledat cestu dalšího rozvoje. A taky zažít neopakovatelné rodičovské pocity…

Praha 2. září – Společnost EDUin a kreativní studio Družina představují videospot, upozorňující na projekt Co umím, internetovou aplikaci umožňující zdarma vytvořit portfolio zájmů, úspěchů a plánů dětí ve školním věku.

K první veřejné prezentaci spotu dojde na tiskové konferenci, na kterou jste srdečně zváni:

Kdy? V pondělí 8. 9. od 14.00.

Kde? Creative Gate, Jindřišská 5, Praha 1 (vchod z Jindřišské pasáže, III.schodiště v pasáži proti kavárně Peroutka, zvonit na recepci Creative Gate, 3. patro).

Kdo? Miroslav Hřebecký, koordinátor projektu (EDUin), Michal Malátný (otec dcery, frontman Chinaski), Jan Matoušek, Náměstek výkonného ředitele (ČBA), Zdeněk Slejška (ředitel EDUin).

Úroveň vzdělání dětí je často hodnocena podle známek ze školy. Rodiče si v dobré víře neuvědomují, že školní klasifikace se soustředí na pouhý zlomek toho, co je ze vzdělání doopravdy důležité, zejména to, že nejobtížněji jsou hodnocené právě dovednosti, které o úspěchu v dospělém životě rozhodují nejvíce. To vše poskytuje volně přístupná aplikace Co umím, kterou za podpory Nadačního fondu České bankovní asociace Kamarádi vzdělání vyvinula společnost EDUin.

Videospot upozorňuje na fakt, že „pro stromy často nevidíme les“. Co umím nabízí prostředek, jak se podívat dál, lépe a jak pomoci dětem i rodičům, aby našli cestu k přirozenému rozvoji a také k sobě samým.

Miroslav Hřebecký, vedoucí projektu, EDUin, řekl: „Při tvorbě videospotu jsme zcela záměrně sáhli po emocích, které k rodičovství neodmyslitelně patří. Budeme velmi rádi, pokud se spot dostane k co největšímu počtu rodičů. Ověřili jsme si, že jim může pomoci vidět věci jinak.“