EDUpoint v říjnu: Jak hrát na hudební nástroje, jak je to s asistenty pedagoga a Wikipedie jako přítel učitele ve výuce

20. 9. 2016
EDUin
10911257_796372440411014_8984843624216943112_o

Zveme vás opět do EDUpointu a představujeme program na říjen. V říjnu se sejdeme v Otevřené třídě, Akváriu a Peďáku+ a v rámci EDUshow se bude živě improvizovat na téma vzdělávání.

Otevřená třída

Každé první úterý v měsíci od 17 do 19 hodin. V říjnu se setkáme v úterý 4. října.

Akce určená především rodičům či prarodičům, aby zjistili, jak se lze učit jinak. Jednou za měsíc zveme inspirativní učitele do „otevřené třídy“, kde si děti i dospělí mohou vyzkoušet nové vyučovací metody a přístupy. Aktivní účast je dobrovolná, můžete jen přihlížet a na závěr budete mít prostor pro dotazy.

4. 10., 17:00 – Zjistíte, jak hra na hudební nástroje může být opravdu hrou, co nám hudba umí říct, když vychází z nás či jak vede k vlastnímu uvědomění. K dispozici bude zhruba 30 druhů hudebních nástrojů, přičemž účastníci nemusí na žádný umět hrát!

 

Akvárium

Každé druhé úterý v měsíci od 17 do 19 hodin. V říjnu se setkáme v úterý 11. října.

Diskusní setkání otevřené všem, kteří mají zájem se dozvědět něco nového z oblasti vzdělávání. Chceme propojovat akademiky, učitele, zástupce neziskovek, byznysu, státní správy a samosprávy. Diskuse má specifický formát tzv. Akvária, ve kterém se diskutuje uvnitř kruhu a ostatní mají možnost naslouchat a případně vstupovat do diskuse v rámci pravidel. Jde o uspořádání zvyšující efektivitu a přehlednost debaty.

11. 10., 17:00 – Asistent pedagoga jako nedostatková profese. Kolik jich máte teď? Kolik jich budeme potřebovat? Kde se vezmou? Co mají umět? A jak si je udržíme?

 

Peďák+

Každé třetí úterý v měsíci od 17 do 19 hodin. V říjnu se setkáme v úterý 18. října.  

Peďák+ je nabídkou pro studenty učitelských oborů různých fakult. Chceme jim zprostředkovat další zkušenosti z praxe. Obsahem setkání budou například workshopy na téma hlasové výchovy, psychohygieny, řešení případových studií (dítě či třída s problémem), praktické tipy a triky do výuky.

18. 10., 17:00 – Wikipedie jako přítel učitele ve výuce. Jak lze s pomocí Wikipedie rozvíjet kritické myšlení a digitální gramotnost žáků ZŠ a SŠ? Přijďte si zažít přímo ze školních lavic. Vyzkoušíte si několik aktivit z projektu Uč (s) Wiki, které pak na základě volně dostupné metodiky můžete hravě zařadit do vlastníí hodiny. Za katedrou se na vás těší lektor Wikimedia ČR Vojtěch Veselý.

 

EDUshow – Nový formát!

Každé čtvrté úterý v měsíci od 19 do 21 hodin. V říjnu se setkáme v úterý 25. října.

EDUshow: Diskuse o vzdělávání se odehrávají především v duchu serióznosti, což může u širší veřejnosti snižovat zájem o téma. Humor, nadsázka a debata v odlehčenější podobě může nejen pobavit, ale téma vzdělávání pomáhá zpřístupnit i širšímu publiku, překonává bariéry kontroverze a může vést k lepšímu pochopení, uznání problému a toho, že existují různé úhly pohledu a také různá řešení. EDUshow, to jsou různé formáty: přednášky, které vás nenechají v klidu, téma vzdělávání cezené přes filtr umění, nabízí další pohledy. Přehlídka cizích eduneúspěchů pomůže nenabít si vlastní pusu. Prezentace výzkumů ze vzdělávání, co připomínají detektivku a  … samozřejmě ještě něco navíc! Přijdte se podívat na EDUshow!

25. 10., 19:00! – Improshow na téma VZDĚLÁVÁNÍ. Nechte se unést improvizovanými příběhy inspirované vámi. Uvidíte hry, ve kterých na záčátku neznáme nic, kromě vašeho tématu a vývoj příběhu je jedna velká neznámá. Hráči budou na jevišti hledat inspiraci, vcházet do konfliktů a sledovat co jejich charaktery chtějí. Možná se v některé postavě sami poznáte, ale vezměte to s nadsázkou, protože improvizace se na svět kouká s nadhledem a se špetkou humoru.

Improshow na téma vzdělávání je připraveno v laskavé spolupráci s Improliga.cz!

logo-author
Našli jste v článku chybu? Napište nám, prosím, na korektor@eduin.cz.
 

Mohlo by Vás zajímat

Listovat všemi články