Podívejte se: Andreas Schleicher v krátkém otitulkovaném videu z jeho přednášky

21. 11. 2013
EDUin
schleicher1

Upozorňujeme na konferenci Předpoklady úspěchu v práci a životě. Na webu eduin.cz najdete i nové video na podobné téma z konference, kterou pořádala v září Nadace Depositum Bonum.

Praha, 21. listopadu 2013 – Shrnujeme a připomínáme informace, které se objevily k tématu gramotnosti dospělých během letošního podzimu. Zároveň nabízíme ke zhlédnutí čtrnáctiminutové video, které vzniklo ve spolupráci Nadace Depositum Bonum a EDUin, o. p. s. V něm náměstek ředitele pro vzdělávání OECD Andreas Schleicher vysvětluje, k jakým změnám došlo v oblasti vzdělávání v posledních letech a co bude předpokladem kariérního úspěchu v budoucnosti.

Video o délce 14 minut vzniklo sestřihem z hodinové přednášky Andrease Schleichera v rámci konference pořádané Nadací Depositum Bonum a Lidovými novinami. Video je opatřeno českými titulky a zhlédnout ho můžete zde:


Andreas Schleicher – Je česká škola připravená na 21. století?

Záznam celé konference a rozhovor s Andreasem Schleicherem najdete ZDE. Prezentaci Andrease Schleichera najdete ZDE.

První výsledky z šetření PIAAC, v němž OECD zkoumalo dovednosti dospělých, najdete ZDE a stránky projektu v češtině jsou k dispozici ZDE. Podrobnou desetistránkovou zprávu si můžete přečíst ZDE.

Program konference Předpoklady úspěchu v práci a v životě, která se koná v Praze ve středu 27. listopadu, najdete ZDE. Registrovat se můžete ZDE.

Andreas Schleicher, náměstek ředitele pro vzdělávání OECD, řekl (citace z videa): „Sledujeme dramatický nárůst poptávky po dovednostech. Řada strategií řešících stávající nerovnosti ztrácí efekt. Nerovnost příjmů se zvyšuje. Je cestou k řešení další zdanění? Vyšší daně pro některé a přerozdělení výnosů mezi ostatní? Zmiňované nerovnosti se odvíjejí od schopností lidí. Jsme přesvědčení, že se jedná o dlouhodobý trend. Technologie nabývají na významu.  Je zapotřebí čím dál více dovedností. Ve 21. století se neplatí za to, co víte, ale za to, co se svými znalostmi dokážete. To jsou dovednosti úplně jiného druhu.“ 

 

 

logo-author
Našli jste v článku chybu? Napište nám, prosím, na korektor@eduin.cz.
 

Mohlo by Vás zajímat

Listovat všemi články