EDUpoint v dubnu: Jsou učňáky odpadkové koše školství a jak na mediální gramotnost?

4. 4. 2018
EDUin
Screenshot_1-3

Zveme vás na dubnový program EDUpointu na Staroměstském náměstí, který sídlí v Pražském kreativním centru. V Akváriu se bude tentokrát diskutovat, jak pooci učňovskému školství, Otevřená třída se věnuje Montessori metodě, v Peďáku+ se podíváme na mediální gramotnost a další týden bude následovat Učitelský večer. Těšíme se na Vás!

 

  • Otevřená třída

Každé první úterý v měsíci od 17 do 19 hodin. 

3. dubna
17:00 – 19:00

Montessori pro předškoláky naživo. V první jarní Otevřené třídě ukážeme, jak vypadá Montessori pro předškoláky. Zde si s Michaelou Willheimovou s Hanou Gabrielovou z pražské mateřské školy Andílek prožijete lekci, podle které se děti učí nové pojmy, jak děti získávají koncept mapy či se učí desítkový systém. Dozvíte se, jak probíhá den v montessori předškolní třídě a jaké to je pracovat s montessori materiály. Otevřená třída je jako vždy zdarma a děti jsou při výuce taktéž vítány!

Akce určená především rodičům či prarodičům, aby zjistili, jak se lze učit jinak. Jednou za měsíc zveme inspirativní učitele do „otevřené třídy“, kde si děti i dospělí mohou vyzkoušet nové vyučovací metody a přístupy. Aktivní účast je dobrovolná, můžete jen přihlížet a na závěr budete mít prostor pro dotazy.

 

  • Akvárium

Každé druhé úterý v měsíci od 17 do 19 hodin.

10. dubna
17:00
– 19:00

Jsou učiliště odpadkový koš školství? Jaký je skutečný stav středních odborných škol a učilišť? Co by tyto školy od veřejnosti a státu potřebovaly, aby se jim lépe fungovalo?

 

debatu moderuje: Tomáš Feřtek

Diskusní setkání otevřené všem, kteří mají zájem se dozvědět něco nového z oblasti vzdělávání. Chceme propojovat akademiky, učitele, zástupce neziskovek, byznysu, státní správy a samosprávy. Diskuse má specifický formát tzv. Akvária, ve kterém se diskutuje uvnitř kruhu a ostatní mají možnost naslouchat a případně vstupovat do diskuse v rámci pravidel. Jde o uspořádání zvyšující efektivitu a přehlednost debaty.

 

  • Peďák+

Každé třetí úterý v měsíci od 17 do 19 hodin. 

17. dubna
17:30 – 19:00 (Pozor výjimečně změna času!)

Zvol si info – workshop o mediální gramotnosti. Mediální gramotnost českých středoškoláků je bohužel dlouhodobě zanedbávaná. Projekt Zvol si info se s tím rozhodl něco udělat, a tak jeho členové již vyrazili se svou přednáškou na více než 50 škol po Česku i Slovensku. Nyní si pro vás připravili workshop, ve kterém nejenže sami zjistíte, jestli na internetu sami nenaletíte, ale rovněž budete mít možnost poznat a vyzkoušet si různé způsoby, jak studenty orientaci v médiích naučit.

Peďák+ je nabídkou pro studenty učitelských oborů různých fakult. Chceme jim zprostředkovat další zkušenosti z praxe. Obsahem setkání budou například workshopy na téma hlasové výchovy, psychohygieny, řešení případových studií (dítě či třída s problémem), praktické tipy a triky do výuky.

 

  • Učitelský večer

Každé čtvrté úterý v měsíci od 17:30 (!) do 19  hodin. 

24. dubna
17:30 – 19:00

Učitelský večer, věci, co můžu využít zítra v hodině.

Učitelský večer je setkání všech, kdo se od sebe navzájem chtějí učit, jak učit. Přijít může kdokoliv – učitelé, studenti, zájemci o vzdělávání. Během večera vystoupí 4-5 řečníků s krátkým příspěvkem (max. 10 minut) následovaným diskuzí. Příspěvky jsou předem připravené, musí vycházet z vlastní praxe prezentujícího a jsou zaměřené na praktické aktivity, metody, přístupy – cokoliv „co můžu použít zítra v hodině“.

logo-author
Našli jste v článku chybu? Napište nám, prosím, na korektor@eduin.cz.
 

Mohlo by Vás zajímat

Listovat všemi články