Máte zajímavý projekt z oblasti vzdělávání nebo se chcete podělit o své zkušenosti? Přijďte na Education Hackathon!

16. 10. 2015
EDUin
sliders

Na konci listopadu se bude ve Skautském institutu poprvé v Praze konat Education Hackathon. Jedná se o originální akci, inkubátor pro vzdělávací projekty, během něhož se skupina účastníků, rádců a mentorů, bude v několika krocích věnovat vybraným vzdělávacím projektům s cílem je podpořit a nasměrovat na správnou cestu.

Termín „hackathon“ pochází z anglických slov hack + marathon. Education Hackathon je globální uskupení založené aktivisty z mezinárodní neziskové organizace presente!. V České republice na projektu spolupracuje skupina mladých lidí z Brna spolu s EduFórem a EDUin, o.p.s. Akce je určená pro účastníky, rádce a mentory, kteří se zamýšlejí nad prezentovanými projekty a dávají zpětnou vazbu, a pro zástupce samotných vzdělávacích projektů.

Na Education Hackathonu se sejdou lidé ze ziskových i neziskových organizací a projektů zaměřených na vzdělávání (školní, mimoškolní, občanské, enviromentální a další) a řeší spolu otázky a problémy, které jsou pro ně v rámci jejich práce aktuální. Akce se také účastní mentoři a lidé se zájmem o sektor vzdělávání, kteří svými otázkami a zkušenostmi dokáží projekty posunout dál. Výsledkem akce je naplánování dalších kroků pro každý projekt a prototyp řešení. Kromě projektů se Education Hackathon zaměřuje i na budování vztahů mezi účastníky, aby se mohli navzájem podpořit a inspirovat. Základními koncepty tohoto hnutí jsou učení, sdílení, spolupráce a důraz na kreativní proces. Program akce vychází z metodiky Art of Hosting, konkrétně ProAction Café.

Education Hackathon proběhne v sobotu 21. listopadu od 13:00 do 19:30 v prostorách Skautského institutu. Webové stránky Hackathonu naleznete ZDE.

Chcete být účastníkem?
Máte chuť něco měnit a poznat se s lidmi, kteří startují změnu ve vzdělávání? Chcete vědět, co se kolem Vás děje? Rozšířit svoji síť zajímavých kontaktů a zúčastnit se procesu změny? Přijďte si vyzkoušet, jak vypadá sebe-organizovaná skupina a jak můžeme pracovat a tvořit jinak.
Účastníci se registrují ZDE.

Uvažujete, že přihlásíte svůj projekt?
Máte vlastní projekt zaměřený na inovaci ve vzdělávání? Řešíte nějaký problém nebo otázku a uvítali byste názor nezaujaté třetí strany? Nebo chcete zapojit širší publikum nebo oslovit nový segment? Vyvíjíte nový produkt nebo službu a máte pochybnosti? Využijte zkušeností a znalostí skupiny, která vám pomocí otázek a nápadů pomůžeme naplánovat další kroky, které Vám pomohou lépe řešit Vaši otázku.

Vzdělávací projekty se registrují do 8. 11. ZDE.

Jak to probíhá?
Do 8. 11. sbíráme přihlášky, rádi bychom na Education Hackaton pozvali 4 projekty. 2 vybere po 8. 11. tým organizátorů, 2 vyberou do 15. 11. v hlasování na facebooku akce  účastníci.

logo-author
Našli jste v článku chybu? Napište nám, prosím, na korektor@eduin.cz.
 

Mohlo by Vás zajímat

Listovat všemi články