EDUpoint v říjnu: Co a jak moc funkčně řeší obědy do škol?

3. 10. 2019
EDUin
71695807_3008523152496786_2988485914398818304_o

V říjnu vás zveme do EDUpointu na debatu o obědech zdarma, která proběhne v rámci Akvária 22. 10. od 17.00 do 19.00 v Pražském kreativním centru na Staroměstském náměstí. Do debaty přijali pozvání Jan Hřebíček, MPSV, Jana Skopová, Women for Women, Lukáš Průcha, Člověk v tísni, pobočka Liberec a Jan Korda, ZŠ Lyčkovo náměstí, Praha. Diskusi bude moderovat Mirek Hřebecký, EDUin. Událost najdete na facebooku.

Nedávno veřejnou diskusí proběhlo téma obědů zdarma pro žáky z rodin ohrožených sociálním vyloučením. Názory na to, zda a komu poskytovat ve školních jídelnách oběd zadarmo, byly často protichůdné a odrážely fakt, že společenská debata vnímá problém vzrůstající nerovnosti, ale neví si rady s tím, jak jej řešit. Pojďme se podívat na to, jak institut obědů zdarma fungoval doposud, jak to reálně vypadá v terénu, jaké jsou jeho přínosy a jaké sebou nese problémy a bariéry. Pokusíme se také najít odpověď na otázku, zda by situaci vyřešilo zavedení obědů zdarma pro všechny, jak navrhovali někteří politici.

Akvárium je diskusní setkání otevřené všem, kteří mají zájem dozvědět se něco nového z oblasti vzdělávání. Chceme propojovat akademiky, učitele, zástupce neziskovek, byznysu, státní správy a samosprávy. Diskuse má specifický formát tzv. Akvária, ve kterém se diskutuje uvnitř kruhu a ostatní mají možnost naslouchat a případně vstupovat do diskuse v rámci pravidel. Jde o uspořádání zvyšující efektivitu a přehlednost debaty.

logo-author
Našli jste v článku chybu? Napište nám, prosím, na korektor@eduin.cz.
 

Mohlo by Vás zajímat

Listovat všemi články