Nominace do učitelské ceny GTP CZ stále běží

EDUin web 4ku3

Ještě tři týdny běží nominace do ceny pro inspirativní učitele Global Teacher Prize Czech Republic. Odborná cena je určená pro pedagogy ze základních a středních škol, nominovat je může kdokoliv do 18. února. Cenu organizuje EDUin, letos pod záštitou prezidenta Petra Pavla.

Letošní ročník upozorňuje na důležitost vytváření bezpečného prostředí ve škole. Kampaň podporuje i spot, kde role učitelek ztvárnily herečky Martha Issová a Ljuba Krbová. Téma bezpečí ve škole se projevuje i v některých aktuálních nominacích: 
 
„Paní učitelka pro mne byla jednou z nejdůležitějších lidí v mém dosavadním životě. Je nejen úžasná učitelka, se kterou byla každá hodina zábavná a zajímavá, ale také je velmi dobrý člověk se srdcem na pravém místě. Pomohla mi nejen s obtížemi, které se týkaly školy, ale také mi velice pomohla i v mém osobním životě, kdy se mi hroutil svět a měla jsem pocit, že jsem na vše sama. Myslím si, že bez její důvěry, kterou ve mě měla a neustále mi ji projevovala, podpory a pomoci v těžkých chvílích, bych se nedostala tam, kde dnes jsem, ve vysněné práci a s důvěrou sama v sebe.”

„Děti se u Vás učí nejen vzdělávat, ale zároveň i to, jak být dobrými lidmi, prohlubují svou samostatnost, zodpovědnost a přátelství. Mé děti chodí do školy stále s nadšením i touhou po nových věcech a to je pro mě nejvíc. Za to Vám veliké díky.”

„Až budu slavná herečka, na Vás si vzpomenu vždycky. Všichni začínají od nuly. Herci, zpěváci, sportovci….. Já jsem na tom svém začátku měla Vás. Díky.”

Manažerka ceny GTP CZ Hana Matoušů dodává, co mají letošní nominace společné: „Letos se nám velmi výrazně ukazuje, jak je téma spotu – bezpečí ve škole nebo strach ze školy – v současných školách aktuální a jak mezi lidmi rezonuje. Nominace tento rok víc než v minulých letech vyzdvihují učitele, kteří jsou dětem schopni vytvořit bezpečné prostředí.”

Nově letos přibyla v rámci ceny  Global Teacher Prize Czech Republic ještě speciální podkategorie – cena pro učitele matematiky. Získat ji mohou matematikáři, kteří postoupili do semifinále. U kandidátů se hodnotí především aktivity nad rámec běžné výuky a komplexní podpora žáků a jejich motivace ke studiu matematiky.

Po obdržené nominaci se musí učitelé do ceny přihlásit sami, a to nejpozději do 3. března. Vyhlášení letošních vítězů je naplánované na 30. května v prostorách Valdštejnské zahrady Senátu PČR.

logo-author
Našli jste v článku chybu? Napište nám, prosím, na korektor@eduin.cz.
 

Mohlo by Vás zajímat

Listovat všemi články