První meta „save“!

26. 6. 2010
EDUin
201006241534115

Ve čtvrtek 24.6.2010 se konalo první diskuzní fórum EDUklubu. Jeho tématem bylo učňovské školství, jaké je a co a jak je zapotřebí v něm zlepšit. Podařilo se nám zajistit velmi kvalitní panelisty (Jana Straková, Miroslav Procházka, Milan Vorel a Martin Klusáček více viz pozvánka) a předpokládáme, že i tito lidé „přitáhli“ pozornost veřejnosti. K tomu se přidalo výhodné umístěno v centru Prahy a recept na úspěch byl nastaven dobře.

Naše očekávání z hlediska účasti bylo velmi střízlivé a mysleli si, že přijde pár odvážlivců z okruhu našich blízkých podporovatelů. O to více a mile nás překvapila účast cca 30 lidí, kteří přišli a velmi intenzivně se zapojili do debaty. Nejen, že se udržel věcný a argumentačně zajímavý dialog, ale samotná debata dala podněty, s kterými se dá dále pracovat a velmi rádi je budeme rozvíjet. V blízké době by měla vzniknout tisková zpráva, která bude nabídnuta mediím a na našich stránkách bude k dispozici audio záznam celé diskuze a malý sestřih videozáznamu s nejzajímavějšími vstupy.

Velmi užitečné bylo, že se diskuze zúčastnili i zástupci dalších organizací, kteří mají zájem dále spolupracovat a vstoupit do EDUklubu, který byl na tomto setkání vyhlášen. Součástí prvního setkání byla i česká premiéra projekce spotu Did You Know?, který vznikl díky práci lidí z EDUin a studia Mouse-Over. Brzo se tento spot taktéž objeví na našich stránkách a pustíme jej do sítě přes YouTube, aby mohl podpořit myšlenku proměny vzdělávání.

Jsme velmi rádi, že většina zúčastněných odcházela s pocitem dobře stráveného času a chuti se dále potkávat a rozvíjet podobné aktivity na různých frontách. Věříme tomu, že toto první diskuzní fórum dalo dobrý základ dalším a správný vítr do plachet samotnému EDUklubu. Přihlášku do EDUklubu je možné stáhnout zde, popřípadě vyplnit její elektronickou podobu. Těšíme se na další spolupráci.

 

logo-author
Našli jste v článku chybu? Napište nám, prosím, na korektor@eduin.cz.
 

Mohlo by Vás zajímat

Listovat všemi články