EDUpoint v lednu: Máme zrušit víceletá gymnázia a jak se postarat o učitelský hlas?

3. 1. 2018
EDUin
24024591348_6ef4963869_z

Zveme vás na lednový program EDUpointu na Staroměstském náměstí, který sídlí v Pražském kreativním centru. V Akváriu se bude tentokrát bude diskutovat třaskavé téma víceleých gymnázií, v Peďáku+ se zaměříme na to, jak se postarat o učitelský hlas a další týden bude následovat Učitelský večer. Otevřená třída byla tento měsíc z organizačních důvodů zrušena. Newsletter EDUpointu s programem na prosinec si můžete v pdf stáhnout ZDE. Těšíme se na Vás!

 

  • Akvárium

Každé druhé úterý v měsíci od 17 do 19 hodin. V lednu se setkáme v úterý 9. ledna.  

Diskusní setkání otevřené všem, kteří mají zájem se dozvědět něco nového z oblasti vzdělávání. Chceme propojovat akademiky, učitele, zástupce neziskovek, byznysu, státní správy a samosprávy. Diskuse má specifický formát tzv. Akvária, ve kterém se diskutuje uvnitř kruhu a ostatní mají možnost naslouchat a případně vstupovat do diskuse v rámci pravidel. Jde o uspořádání zvyšující efektivitu a přehlednost debaty.

9. ledna, 17:00 – 19:00
Máme zrušit víceletá gymnázia? Jaký je jejich skutečný podíl na segregaci na základních školách? V čem pomáhají a v čem škodí vzdělávacímu systému.

Hosté:
Jana Straková, Ústav výzkumu a rozvoje vzdělávání PedF UK
Daniel Hůle, Člověk v tísni
Lenka Štěpánová, Česká středoškolská unie
Petr Bannert, ředitel odboru středního a vyššího odborného vzdělávání a institucionální výchovy

moderuje: Bob Kartous, EDUin

 

  • Peďák+

Každé třetí úterý v měsíci od 17 do 19 hodin. V lednu se setkáme v úterý 16. ledna.  

Peďák+ je nabídkou pro studenty učitelských oborů různých fakult. Chceme jim zprostředkovat další zkušenosti z praxe. Obsahem setkání budou například workshopy na téma hlasové výchovy, psychohygieny, řešení případových studií (dítě či třída s problémem), praktické tipy a triky do výuky.

16. ledna, 17:00 – 19:00
Peďák+: J
ak se postarat o učitelský hlas? Během workshopu se zaměříme na nejdůležitější pracovní nástroj každého lektora nebo učitele, na HLAS. Seznámíme se s tím, jak hlas funguje a co mu napomáhá ke znělosti. Praktickými cvičeními budeme aktivovat dechové svaly a rozezníme hlasivky. Budeme na svém těle zkoumat, kde se nám hlas tvoří a co mu pomáhá ke znělosti. Poradíme se, jak předcházet poruchám hlasového projevu. Workshop povede Jana Kožnarová, zpěvačka a lektorka hlasových dílen pro lektory, pedagogy i veřejnost.

 

  • Učitelský večer

Každé čtvrté úterý v měsíci od 17:30 (!) do 19  hodin. V lednu se setkáme v úterý 23.ledna.

23. ledna. 17:30 – 19:00
Učitelský večer, věci, co můžu využít zítra v hodině.

Učitelský večer je setkání všech, kdo se od sebe navzájem chtějí učit, jak učit. Přijít může kdokoliv – učitelé, studenti, zájemci o vzdělávání. Během večera vystoupí 4-5 řečníků s krátkým příspěvkem (max. 10 minut) následovaným diskuzí. Příspěvky jsou předem připravené, musí vycházet z vlastní praxe prezentujícího a jsou zaměřené na praktické aktivity, metody, přístupy – cokoliv „co můžu použít zítra v hodině“.

 

logo-author
Našli jste v článku chybu? Napište nám, prosím, na korektor@eduin.cz.
 

Mohlo by Vás zajímat

Listovat všemi články