EDUpoint v listopadu: Výtvarka podle umělců a jak učit o Sametové revoluci?

27. 10. 2015
EDUin
21239989646_da47797194_z

Představujeme program EDUpointu na měsíc listopad. stejně jako v říjnu se sejdeme i v listopadu v Otevřené třídě, Akváriu, v Peďáku+ a v Diskusi s oponenty. EDUpoint se nachází v prostorách Skautského institutu na Staroměstském náměstí (ZDE). Newsletter si můžete stáhnout ZDE.

Otevřená třída

Každé první úterý v měsíci od 17 do 19 hodin. V listopadu se setkáme v úterý 3. 11.

Akce určená především rodičům či prarodičům, aby zjistili, jak se lze učit jinak. Jednou za měsíc zveme inspirativní učitele do „otevřené třídy“, kde si děti i dospělí mohou vyzkoušet nové vyučovací metody a přístupy. Aktivní účast je dobrovolná, můžete jen přihlížet a na závěr budete mít prostor pro dotazy.

V úterý 3. listopadu si v rámci Otevřené třídy ukážeme moderní pojetí výtvarné výchovy. Hodinou nás provede inspirativní pedagožka Madla Bažantová, provozovatelka galerie pro děti OKO URAGÁNU, kde se potkává aktuální výtvarné umění, film, divadlo a vzdělávání.

 

Diskuse s oponenty

Každé čtvrté úterý v měsíci od

17 do 19 hodin. V listopadu se vyjímečně setkáme ve středu 4.11. 16:45 – 18:30. Večer s oponenty je příležitost osobního setkání s těmi, kteří na stránkách eduin.cz vyjadřují nesouhlas s názory EDUin a jeho spolupracovníků. Každý měsíc vybereme jedno téma, přidáme diskusní příspěvky z našich stránek a pokusíme se ve společné debatě prozkoumat blíže postoje obou stran. Nejde nám o to, aby jedna strana přesvědčila druhou o své pravdě, ale abychom navzájem lépe rozuměli svým argumentům a postojům.

Ve středu 4.11. se budeme debatovat na téma: Maturitní literární kánon – pomůcka nebo způsob, jak odnaučit studenty číst.

 

Peďák+

Každé třetí úterý v měsíci od 17 do 19 hodin. V listopadu se setkáme v úterý 17. listopadu.

Peďák+ je nabídkou pro studenty učitelských oborů různých fakult. Chceme jim zprostředkovat chybějící zkušenosti z praxe. Obsahem setkání budou například virtuální hospitace s následným rozborem, řešení případových studií (dítě či třída s problémem), praktické tipy a triky do výuky.

V úterý 17. listopadu vzhledem ke dni setkání budeme společně rozebírat, jak učit o Sametové revoluci? Jak studentům srozumitelně předat události, které vedly k pádu komunistického režimu v Československu? Svou práci nám přijde ukázat Jeden svět na školách a uvidíme, jak pracovat s konkrétním dokumentem 1989: Z deníku Ivany A.

 

A v listopadu  ještě něco navíc! V sobotu 21. 11. proběhne půldenní  EDUCATION HACKATON PRAGUE 11-2015.

Education Hackaton je inkubátorem pro vzdělávací projekty, který se poprvé koná v Praze a vy musíte být u toho! Ke každým velkým změnám vedou malé kroky…

Jak to bude probíhat?

Do 8.11. sbíráme přihlášky vzdělávacích projektů (rádi bychom na Education Hackaton pozvali 4 projekty). Dva projekty vybere po 8.11. tým organizátorů, dva projekty vyberou do 15.11. v hlasování na facebooku účastníci.

Čtyři vzdělávací projekty budou mít 21. 11. mezi 13:00 – 19:00 možnost projít několikahodinovým procesem ProAction Café a získat tak zpětnou vazbu a podněty pro svůj další rozvoj.

Nominujte do 8. 11.  svůj projekt, hlasujte nebo se přihlašte jako účastník zde: http://eduhackcz.weebly.com/akce či událost na FB https://www.facebook.com/events/635404219934901/

logo-author
Našli jste v článku chybu? Napište nám, prosím, na korektor@eduin.cz.
 

Mohlo by Vás zajímat

Listovat všemi články