Otevřeli jsme nominace pro další ročník ceny Eduína, která podporuje jednotlivce i projekty zavádějící inovace ve vzdělávání

Praha 18. ledna 2018 – V katalogu ceny Eduína je již více než 300 inovativních projektů, které ve snaze oživit české vzdělávání vymysleli a zrealizovali jednotlivci, školy, vzdělávací organizace i firmy. Otevřeli jsme nominace pro další ročník, do 8. února přibývají zájemci o ocenění za rok 2017. Novinkou letošního roku je akcelerátor Eduína Zoom, který podpoří 3 vybrané projekty roční asistencí při rozvoji jejich projektu a finanční prémií v hodnotě 100 tisíc korun.

Oceněny mohou být projekty, které se snaží zlepšovat školní, volnočasové nebo individuální vzdělávání. Nominovat je mohou jednotlivci, školy a organizace působící v ČR, pokud jsou autory projektu nebo ho významně adaptovali pro lokální podmínky. Zapojit se znovu mohou i projekty, které se účastnily předešlých ročníků, ale dosud nebyly oceněny.

Odborná porota vybere po zhodnocení přínosu, originality, funkčnosti a přenositelnosti projektu 12 finalistů. S podporou odborníků si finalisté připraví krátkou prezentaci, na jejímž základě porota během závěrečného večera vybere a ocení ty nejlepší.

Projekty, které rozvíjejí komunikační dovednosti, spolupráci, lídrovství, schopnost řešit problémy, finanční gramotnost či jazykovou vybavenost, se letos nově mohou zároveň hlásit do programu Eduína Zoom, který třem z nich přinese účast v ročním individualizovaném akcelerátoru a finanční prémii v celkové výši 100.000 Kč.

Barbora Vobořilová, koordinátorka ceny Eduína, řekla: “Máme radost, že každý rok přibývá mnoho skvělých nápadů, jak učitelům, dětem i mladým lidem usnadnit a zpestřit jejich cestu k důležitým vědomostem a dovednostem. Těšíme se, že budeme u těch nejnadějnějších moct sledovat a podpořit jejich další vylepšení a šíření.”

Přidat komentář

3 komentářů k "Tisková zpráva: Eduína 2017 – Knihovna projektů zlepšujících české vzdělávání se rozroste o další skvělé nápady"

Odebírat komentáře
nejnovější nejstarší nejlépe hodnocené
Radek Sarkozi

Přihlásil jsem náš projekt http://www.pedagogicka-komora.cz, ale nebyl přijat. Existují nějaká kritéria, které projekty se nesmějí hlásit?

Miroslav Hřebecký

Došlo k nepochopení smyslu ceny. Eduína je zaměřena na konkrétní inovace ve vzdělávání. Podaná nominace pouze propagovala spolek Pedagogická komora a obsahovala politická prohlášení. S panem Sárközim jsme si věc vyjasnili a bylo mu doporučeno opakovat nominaci a zpřesnit ji na konkrétní inovaci.

Radek Sarkozi

Děkuji za vysvětlení, přihlásíme tedy pouze naši facebookovou skupinu „Pedagogická komora – diskuze o školství – učitelé, ředitelé…“, která má již 4.700 diskutujících: https://www.facebook.com/groups/PedagogickaKomora/