Tisková zpráva: Eduspace – První vzdělávací festival v ČR se blíží

Brno, 23. března 2016 Desítky zahraničních a domácích odborníků na různé oblasti vzdělávání, desítky zapojených organizací a institucí, včetně tří českých univerzit. Celkem tři dny přednášek, diskusí, workshopů a uměleckého doprovodného programu, které doslova prosáknou celým Brnem. Festival Eduspace proběhne 20. – 22. 5. 2016, registrace je otevřena.

Eduspace je multižánrový festival, jehož ústředním narativem je vzdělávání a cílem je ukázat jeho současný směr, hlavní trendy a různorodé podoby, jichž vzdělávání nabývá. Zároveň chce návštěvníkům nabídnout doplňkový program v podobě hudby, divadla,  galerijních či muzejních výstav, které rozšiřují spektrum možného zájmu a vyžití.

Je inspirován formátem Oppi festivalu, který proběhl v roce 2014 v Helsinkách a v roce 2015 v New Yorku. Nabízí plejádu nejvýznamnějších domácích odborníků na různé oblasti vzdělávání a doplňuje je zajímavými zahraničními hosty. Na konferenci tak vystoupí Gordon Porter, kanadský mezinárodně uznávaný expert v oblasti inkluze, Cyril Mooney, oceňovaná reformátorka indického školství, John Collick, který se zabývá vlivem technologií na vzdělávání nebo třeba Mikuláš Bek, jednoznačně nejprogresivnější rektor současného univerzitního světa v ČR.

Festival má celou řadu partnerů a spolupracovníků. Vedle Masarykovy univerzity, Janáčkovi akademie múzických umění v Brně či Univerzity Palackého v Olomouci jsou jimi Moravská galerie v Brně, Knihovna Jiřího Mahena v Brně, Hvězdárna a planetárium Brno, LUŽÁNKY – středisko volného času, Muzeum romské kultury a řada dalších organizací a institucí.

Program se zaměřuje na 4 klíčová témata: Vzdělávání a technologie, Vzdělávání a demokracii, Vzdělávání a leadership a Vzdělávání pro všechny. V pátek 20. 5. bude program zaměřen spíše na profesionály ve vzdělávání, v sobotu a neděli spíše na rodiče a širší veřejnost. Registrace je otevřená na webových stránkách festivalu.

Břetislav Svozil, hlavní organizátor festivalu Eduspace, řekl: „Smyslem festivalu je, aby celé město tři dny žilo vzděláváním, aby se ukázalo, že vzdělávání je alfou a omegou života v současném světě. Cílem je vytvořit koncept, který bude možné replikovat nejen v různých městech ČR.

Přidat komentář

2 komentářů k "Tisková zpráva: Eduspace – První vzdělávací festival v ČR se blíží"

Odebírat komentáře
nejnovější nejstarší nejlépe hodnocené
Kateřina Krumpholcová

božínku, Janáčkovi akademie snad ne!!! lebo snad áno?

Pěnice Skalicová

Keď máte šancu „šáhnout si“ na granty, tak áno.