Podívejte se: Jak to vypadá, když se školáci rozhodnou vzdělávat své okolí

1. 7. 2014
EDUin
Bez-nazvu-5

Po několika měsících plánování, zjišťování informací a práce na deskové hře o okolí jejich obce uspořádali školáci pro místní obyvatele turnaj, projekt deblínské Extra třídy se tím završil. V sedmiminutovém spotu uvidíte, jak hodnotí úspěchy a nedostatky projektu jeho tvůrci i lidé z Deblína. Podrobné informace o nápadu deblínských sedmáků a fotodokumentaci jeho realizace najdete ZDE. Galerii všech projektů v programu Extra třída můžete navštívit ZDE.


Jak to umí v ZŠ Deblín!

Smyslem programu Extra třída je podpořit školní děti v uskutečnění myšlenky, která obohatí život v jejich okolí. Děti navrhnou vlastní projekt a přihlásí jej do soutěže. Vybrané projekty podpoří Nadační fond Tesco a školáci se mohou pustit do realizace. Naplánování všech potřebných úkolů, jejich realizace a závěrečná veřejná prezentace jsou na nich, v průběhu práce je podporuje jejich učitel-patron.

Co se týče přínosů projektové práce, sedmáci z Deblína zmiňují hlavně dovednosti, které se ve škole běžně neučí: zlepšení v týmové práci, schopnost vyjednávat, dohodnout se a prezentovat výsledky svého úsilí.

logo-author
Našli jste v článku chybu? Napište nám, prosím, na korektor@eduin.cz.
 

Mohlo by Vás zajímat

Listovat všemi články