Stáhněte si placku

25. 1. 2012
EDUin
placka

Stáhněte si vzor, nechte si vyrobit placku a přidejte se k lidem, kteří chtějí vyjádřit nespokojenost s „nejlepším“ ministrem školství!

Proč se stydíme za ministra školství Josefa Dobeše:

  • Protože je to nezralá a sebestředná osobnost, která každou chvíli říká něco jiného. Takový politik nemůže řídit ministerstvo, jehož práce je klíčová pro budoucnost. Více ZDE.
  • Protože ignoruje demokratické mechanismy při vzniku zákonů a vzdělávacích dokumentů. Nejnovější případ je ignorování reprezentace vysokých škol při přípravě zákonů, které zásadně mění jejich řízení a financování. Více ZDE.

 

  • Protože přivedl do úřadu vysoké úředníky pochybné pověsti, jako je například pan Bátora, kteří zásadně snižují jeho respektabilitu. Více ZDE.

 

  • Protože je stále více reprezentantem krajně konzervativních názorů, prázdného vlastenčení a fangličkářství, které se snaží prosazovat i do školního vyučování. Více ZDE či ZDE.

 

  • Protože řídí ministerstvo školství chaoticky a udělal z něj průtokový ohřívač permanentně přijímaných a propouštěných úředníků. Více se dozvíte ZDE.

 

  • Protože na jedné straně tvrdí, že je nutné propouštět úředníky a šetřit, a na druhé straně vyhlašuje nesmyslné projekty za stamiliony korun. Pokud je Evropská unie odmítne financovat, zaplatíme je z rozpočtu ministerstva školství. To už ale Josef Dobeš bude bůhví kde. Více ZDE.

 

  • Protože navrhuje systém financování základních a středních škol, který povede k likvidaci nebo výraznému omezení škol mimo velká města. Více ZDE.

 

  • Protože se rozhodl pro zavedení plošných testů na základních školách, aniž by vysvětlil, jak chce předejít potížím, které podobné testování způsobuje prakticky ve všech zemích, kde ho zavedli. Více ZDEZDE.

 

  • Protože odmítl po prvním ročníku státní maturity otevřít debatu o tom, co a jak se na ní povedlo či nepovedlo a co je třeba změnit. Sám sebe pochválil, a proto i příští rok ji budeme opakovat s většinou těch problémů, které ji provázely letos. Více ZDE.

 

  • Protože pokud mlčíme a nejsme schopni včas se zbavit takového politika, je to i naše ostuda. Proto vás prosíme, abyste si ZDE stáhli grafickou předlohu placky s nápisem STYDÍM SE ZA NEJLEPŠÍHO MINISTRA ŠKOLSTVÍ, nechali ji vyrobit, například ZDE (náklady jsou 10 až 15 korun za kus), rozdali ji přátelům a přesvědčili je, aby ji nosili na viditelném místě.

Přidejte se na FB stránce ZDE.

logo-author
Našli jste v článku chybu? Napište nám, prosím, na korektor@eduin.cz.
 

Mohlo by Vás zajímat

Listovat všemi články