Tisková zpráva: EDUína 2020 hledá projekty, které pomáhají učit na dálku

4. 9. 2020
Screenshot_1

Víte o projektu či aktivitě, které na jaře pomohly žákům a jejich učitelům vypořádat se s distanční výukou? Nominujte je na cenu EDUína 2020.

Praha 4. září Cena EDUína upozorní letos na zajímavé a inovativní projekty v českém formálním i neformálním vzdělávání už po osmé. V letošním roce plném změn ale prochází i ona sama proměnou. Oproti předchozím ročníkům se EDUína poprvé zaměří na jednu konkrétní oblast, kde se pandemie stala spouštěčem celé řady inovací.

Odborná porota vyzdvihne takové projekty, aktivity a konkrétní činy, které žákům, rodičům, učitelům i školám usnadnili během pandemie onemocnění covid-19 smysluplně učit a učit se. Nezáleží na tom, jestli pomáhají zajistit výuku organizačně či technicky, nebo poskytují metodickou podporu či nabízejí výukový obsah. Nemíří ale na aktivity spojené s běžným zajištěním školní výuky.

Šanci na vítězství nemají jen projekty, které vznikly přímo v době plošného uzavření škol, ale například i ty, které svou původní činnost dokázaly přizpůsobit a pozměnit s ohledem na novou a nečekanou situaci.  Cenu může získat jednotlivec, instituce, organizace či iniciativa působící v České republice.

Hlavním partnerem Ceny EDUína je společnost O2 s portálem O2 Chytrá škola.

V době, kdy inovativní a flexibilní přístup je základem nejen pro úspěch, ale stále častěji i pro samotné přežití, nás těší, že se v rámci našeho programu O2 Chytrá škola denně setkáváme s nadšením a zápalem pro to dělat věci jinak. Rádi proto pomůžeme najít a ocenit i další jednotlivce a organizace, které se snaží hledat nové cesty, jak zprostředkovat vzdělání v těchto nelehkých časech, těšíme se na jejich nominace,“ vysvětluje Marie Mališková, CSR manažerka společnosti O2.

Nominovat projekty můžete do 25. září zde.

Přihlásit svůj vlastní projekt můžete do 30. září zde

Finalisté budou oznámeni v průběhu října. Všichni dostanou možnost účastnit se workshopu, zaměřeného na vytváření prezentací a dostanou také individuální konzultace, které jim umožní jejich projekt a myšlenku co nejlépe prodat. Třeba hned během slavnostního vyhlášení vítězů ceny EDUína 2020.

Vítěze vyhlásíme 30. 11. 2020.