Tisková zpráva: Rozhodnutí o školách je třeba dobře promýšlet, ovlivňují každodenní život desítek tisíc rodin

ilustrační foto (c) Kilo-echo-lima-victor-india-november (CC BY-SA 4.0)

Praha, 3. dubna – Velmi kreativní odezvu měla včera na sociálních sítích úvaha premiéra Andreje Babiše, podle níž by jednou z podmínek pro znovuotevření škol mělo být dodržování metrových rozestupů mezi dětmi. Diskusi relativně rychle utlumilo vyjádření ministra školství Roberta Plagy, podle nějž je dodržování metrových rozestupů mezi dětmi v českých školách nerealizovatelné, podobně se vyjádřil i k možnosti, že by školy organizovaly výuku po menších skupinkách.

Návrhy, jak zajistit metrové rozestupy mezi žáky, by ale neměly “zapadnout”. Shrnujeme některé z nich:

• děti budou při vstupu do školy vybaveny opasky, na nichž budou připevněny metr dlouhé tyče
  • k rouškám rodiče dětem pořídí zorbingové vybavení, do školy budou chodit uzavřené do plastové koule o poloměru minimálně 0,5 metru
  • učitelé vždy polovinu třídy zavěsí ke stropu

“Pokud bylo cílem rozvířit diskusi na sociálních sítích, podařilo se. Bohužel se včera už poněkolikáté ukázalo, že krizový štáb, který bude rozhodovat o znovuotevření škol, své úvahy a rozhodnutí nekonzultuje s ministerstvem školství, které je o nich zdá se informováno až z médií. Jsou to přitom rozhodnutí, která přímo ovlivňují desítky tisíc rodin s dětmi ve školním věku. V době krize, kdy je více než jindy třeba, aby vláda dělala informovaná rozhodnutí, jde o nepřijatelné selhání,” říká tisková mluvčí EDUin Radka Hrdinová.

Odebírat komentáře
0 Komentáře