Tisková zpráva: České školství po Chládkovi aneb Co čeká na novou ministryni školství Kateřinu Valachovou

10. 6. 2015
Bez-nazvu-15

Přijďte ve čtvrtek 11. 6. na debatu o tom, proč se nedaří reformovat české školství a jaké kroky by měla udělat nová ministryně, aby se to změnilo.

Praha 10. června – Zveme Vás na debatu, kterou ve čtvrtek 11. 6. pořádá týdeník Respekt a která chce otevřít diskusi o tom, jaké kroky by měla budoucí ministryně školství Kateřina Valachová podniknout, aby nejen stabilizovala situaci na ministerstvu, ale zároveň vytvořila v systému prostor pro naplnění strategických dokumentů, které vláda minulý rok přijala. Ty mají za cíl snížit nerovnosti vzdělávacího systému a změnit financování tak, aby školám umožnilo vytvářet podmínky pro to, aby se dostalo kvalitního vzdělání všem dětem podle jejich potřeb.

Diskutovat se bude o tom, zda vůbec existuje shoda, jaké zadání by měla budoucí ministryně naplňovat, o funkčnosti některých záměrů předchozího ministra Marcela Chládka, jako jsou například státní maturity, nebo co způsobuje podfinancování celého systému.

Debatovat budou:  Petr Fiala, předseda ODS, Klára Laurenčíková, expertka na inkluzivní vzdělávání, Česká odborná společnost pro inkluzivní vzdělávání, Tomáš Feřtek, novinář, EDUin, Filip Jelínek, Česká středoškolská unie.

Debata České školství po Chládkovi se koná 11. 6. od 19.00 do 21.00 v Knihovně Václava Havla, Ostrovní 13, Praha 1.

Pozvánku najdete ZDE.