Tisková zpráva: Eduína: Cena za inovace ve vzdělávání vstupuje do třetího ročníku a otevírá nominace

5. 10. 2015
IMG_3594

Praha 5. října – V uplynulých dvou ročnících Eduíny, ceny za inovátorské vzdělávací projekty, bylo nominováno více než 140 projektů, které si kladou za cíl zlepšit české školství. Mezi oceněnými byl prof. Hejný a jeho inovativní výuka matematiky či Jana Nováčková za celoživotní snahu zlepšovat prostředí a vztahy ve školách. Třetí ročník by měl na tuto sklizeň minimálně navázat. Novinkou je partnerství Nadace Depositum Bonum České spořitelny.

V rámci Eduíny budou vyhlášeny a oceněny tři kategorie: Cena odborné poroty, Cena veřejnosti, jejímž partnerem je Nadace Depositum Bonum a cena Aula slávy za dlouhodobý přínos vzdělávání udělovaná organizátorem, společností EDUin. Nominovat lze jednotlivce, školy i jiné organizace. Rozhoduje originalita, funkčnost, užitečnost a přenositelnost daného projektu či inovace.

KDO NOMINUJE: Nominovat může jakýkoliv občan a organizace.

KOHO NOMINOVAT: Je možné nominovat jedince, školu a organizace působící v ČR, kteří se podíleli na autorství projektu či inovace. Přihlášeny mohou být i projekty, které byly nominovány v minulých ročnících a nebyly oceněny.

KRITÉRIA: originalita/inovativnost, funkčnost, užitečnost, přenositelnost daného projektu či inovace.

PRŮBĚH: Výběr proběhne ve dvou kolech. Odborná porota vybere devět nejzajímavějších projektů a také rozhodne, který z nich získá Cenu odborné poroty. Veřejnost bude mít možnost vybírat z těchto 9 počinů mezi 26. 11. – 6. 12. 2015. Hlasování veřejnosti proběhne online. Pořádající organizace EDUin uvede dalšího českého vzdělavatele do Auly slávy. Slavnostní vyhlášení proběhne 8. 12. 2015 v reprezentativních prostorách České spořitelny v Rytířské ulici.

Nominace se přijímají do 1. 11. 2015 do 24:00 hodin prostřednictvím elektronického formuláře na http://www.eduin.cz/eduina/.