Tisková zpráva: Rodiče mohou pomoci řešit školkám problémy s dětmi i proměnit školní prostředí

ilustrační foto by Shai Barzilay (flickr.com) (CC BY-NC 2.0)

Značku Rodiče vítáni mohou nově získat i mateřské školy, záměrem je posílit komunikaci mezi rodinou a školkou

Praha 17. března – Značka Rodiče vítáni je nízkoprahovou značkou pro školy a má za cíl posilovat vzájemnou spolupráci rodiny a školy a hledat k ní cesty. Každá škola, která o tento certifikát projeví zájem, se zároveň zavazuje splňovat předepsaná kritéria, která jsou zaměřená především na dostupnost informací o škole, možnost zapojení se rodičů do života školy, schopnost školy doporučit rodiči odborníka při případných problémech dítěte, ale i možnost ovlivňovat jídelníček nebo možnost organizovat se do rodičovského sdružení a vytvářet prostor, kde se učitelé, rodiče a děti mohou vzájemně potkávat tak, aby se společně podíleli na proměně školního prostředí.

Do programu Rodiče vítáni je v současné době zapojeno 446 škol po celé České republice. Jejich databázi najdete ZDE. Školám i rodičům nabízíme společnou platformu na našich webových stránkách, kde se mohou potkat v diskusním fóru, číst novinky z oblastí vzdělávání a inspirovat se praxí ostatních škol zapojených do programu Rodiče vítáni.

mapa

Libor Kočí, manažer značky Rodiče vítáni, řekl: „Chceme posílit pozici rodičů ve vztahu ke škole tak, aby se z nich stali pro učitele partneři, kteří mohou přinést do školního prostředí nové podněty. Vzájemné dobré vztahy mohou jedině prospět klimatu školy, řešení případných problémů u dětí, ale i při pořádání akcí, revitalizaci zahrady a dalších aktivitách, na kterých se mohou aktivní rodiče ve školce podílet.“

Google+Tweet about this on TwitterShare on Facebook

Přidat komentář