Tisková zpráva: Global Teacher Prize CZ zná semifinalisty letošního ročníku

4. 4. 2022
EDUin
Screenshot_2

Do letošního ročníku se přihlásilo 153 učitelů, dál postoupilo 32 z nich.

Nezávislí hodnotitelé vybrali 32 semifinalistů letošního ročníku ceny Global Teacher Prize Czech Republic. Cena je určená pro inspirativní pedagogy. Vítězové letošního ročníku budou slavnostně vyhlášeni 2. června v prostorách Senátu PČR.

Do letošního ročníku se přihlásili učitelé z veřejných i soukromých základních škol i pedagog ze školy, která je v režimu domácího vzdělávání. Ve srovnání s předchozími ročníky bylo letos mnohem více přihlášených učitelů z odborných škol. „Mezi přihláškami byli pedagogové z velkých škol i malých obcí. Jasně to ukazuje, že skvělí učitelé, kteří mohou být inspirací pro ostatní, jsou opravdu v celé České republice, že se dobré vzdělávání nekumuluje na jednom místě,” popisuje manažerka GTP CZ Hana Matoušů.

Samotnému přihlašování učitelů předcházely nominace od veřejnosti. Na cenu pedagogy navrhovali žáci, rodiče nebo kolegové, objevovaly se nominace i od celého pedagogického kolektivu školy. Mezi přihláškami byly velké rozdíly, někdo je měl stručné, jiné byly velmi obsáhlé.  „Z přihlášek je vidět, že učitelé už ví, že má účast smysl. Samotné vyplnění přihlášky je pro mnohé pedagogy velkou reflexí vlastní praxe,” dodává Hana Matoušů.

Nezávislí hodnotitelé teď ze semifinalistů musí vybrat desítku finalistů, ti budou známí 21. dubna. Vítězové letošního ročníku budou slavnostně vyhlášeni 2. června v prostorách Senátu PČR.

Statistika na závěr

  • přihlásilo se 39 mužů a 114 žen
  • mezi přihlášenými byly zastoupené všechny kraje
  • nejvíc přihlášených bylo z Prahy, Středočeského a Moravskoslezského kraje

 

Představujeme semifinalisty:

 

 

logo-author
Našli jste v článku chybu? Napište nám, prosím, na korektor@eduin.cz.
 

Mohlo by Vás zajímat

Listovat všemi články