Tisková zpráva: Global Teacher Prize CZ stále sbírá nominace!

3. 2. 2022
banner_HP_580x344_01

Ocenění pedagogové se stávají vyhledávanými lektory, mentory a poradci

Ještě měsíc jsou stále otevřené nominace na cenu Global Teacher Prize Czech Republic. Národní varianta mezinárodního ocenění ukazuje inspirativní pedagogy a zvyšuje prestiž učitelského povolání. Učitele ze základních i středních škol může nominovat kdokoliv do 28. února 2022.

Letos nominace učitelů nejčastěji přichází od studentů a také od rodičů. „Je to pro pedagogy vlastně zpětná vazba na to, že svou práci dělají dobře,” vysvětluje manažerka ceny Hana Matoušů. „Kromě toho, že nominující děkují učitelům za vnímavý přístup, chtějí, aby pedagogové nominaci přijali proto, aby se stali inspirací pro ostatní,” dodává Hana Matoušů.

NOMINUJTE UČITELE ZDE

Učitelé ocenění v GTP CZ se stávají vyhledávanými mentory a profesionály ve svých regionech a zároveň odbornými poradci vzdělávacích institucí a úřadů v celostátním měřítku. Účastníci uplynulých ročníků GTP jsou členy projektu Národního pedagogického institutu SYPO (Systém podpory profesního rozvoje), podílí se na publikacích, které vydává Česká školní inspekce, organizují workshopy, přednáší na konferencích a sami je i připravují – například Festival inspirace v přírodních vědách.

Jedna z vítězek GTP CZ 2020 Štěpánka Baierlová se v minulém roce dostala do světového finále Global Teacher Prize a byla mezi TOP 50 učiteli z celého světa. Je to už podruhé, co se mezi finalisty dostal český vítěz. V roce 2020 byl mezi TOP 50 učiteli z celého světa Tomáš Chrobák. Právě Štěpánka Baierlová je také členkou expertního panelu, který připravuje novou revizi Rámcových vzdělávacích programů.