Lednové pražské Science Café o vzdělanosti české populace

6. 1. 2011
EDUin
sc-font

Otevirame, o. s. ve spolupráci s EDUin o.p.s. pořádá neformální diskusi Science Cafe Praha. Téma večera, který proběhne v útery 11. ledna 2011 od 19 hodin v kavárně Potrva, je nanejvýš aktuální:

Měření vědomostí a dovedností: zhoršuje se vzdělanost české populace?

 

Hostem bude RNDr. Jana Strakova, Ph.D.

 

V posledních letech se množí stesky na klesající úroveň vědomostí a dovedností českých žáků. O zhoršování výsledků vzdělávání vypovídají i poslední mezinárodní výzkumy provedené v České republice. Návštěvníci setkání se dozvědí, jak se provádějí mezinárodní komparace výsledků vzdělávání v žákovské a dospělé populaci a jaké poznatky z nich získáváme o stavu českého vzdělávacího systému a jeho dlouhodobém vývoji. Budeme hovořit i o tom, jak se jeví výsledky vzdělávání českých žáků ve světle dalších ukazatelů charakterizujících český vzdělávací systém.

RNDr. Jana Straková, Ph.D. se dlouhodobě věnuje mezinárodním výzkumům vědomostí a dovedností a aplikaci výzkumných poznatků do vzdělávací politiky. V současné době je zaměstnána v Ústavu pro informace ve vzdělávání, kde zodpovídá za realizaci mezinárodního výzkumu kompetencí dospělých v ČR. Vyučuje na FF UK a PedF UK. Je členkou Institutu pro sociální a ekonomické analýzy a EDUin, o.p.s.

Více informací o Science Cafe lze získat na stránkách www.sciencecafe.cz. Vstup na Science Cafe je zdarma. Účast můžete potvrdit na Facebooku (potvrzení účasti ovšem neznamená rezervaci místa).

Zvukove zaznamy pražských Science Cafe jsou k dispozici v archivu CRo Leonardo.

logo-author
Našli jste v článku chybu? Napište nám, prosím, na korektor@eduin.cz.
 

Mohlo by Vás zajímat

Listovat všemi články