Podívejte se s ceskomluvi.cz za obzor na budoucnost českých škol

19. 3. 2013
EDUin
vize_vzdelavani

Každý se může přihlásit na regionální semináře o budoucnosti vzdělávání

Praha, 19. března 2013 – Kampaň Česko mluví o vzdělávání tento týden přechází z virtuálního prostoru do čtrnácti regionů České republiky. Startuje série workshopů, jejichž smyslem je propojit školy, firmy, úřady a další organizace v uvažování, jak by mělo vypadat vzdělávání budoucnosti.
Potenciálním účastníkům workshopu nabízí EDUin ve spolupráci s Prázdninovou školou Lipnice účast těmito otázkami:

  • Co kdybychom si mohli vybrat, kdy chceme projít formálním vzděláváním?
  • Co kdybychom mohli být vzděláváni vzdálenými odborníky?
  • Co kdyby bylo formální vzdělávání založeno na nových vztazích mezi dospělými a dětmi?

V rámci jednodenního semináře účastníci modelují možné budoucnosti vzdělávání v České republice a debatují o tom, kterou z nich považují za nejpříznivější pro tuto zemi a její obyvatele. Semináře jsou inspirovány britskou neziskovou organizací FutureLab.

Workshopy jsou určené všem, kteří se chtějí zapojit do veřejné diskuse o vzdělávání. Budou se konat od 20. 3. do 15. 5. ve všech 14 krajích. Vyberte si ten svůj, přijďte vytvořit svou vizi světa a vzdělávání a připojte se tím k naší kampani. Účast je zdarma. Online registrace nutná.

Nejbližší semináře

20. 3.  – Královéhradecký kraj – přihláška ZDE
9. 4. – Liberecký kraj – přihláška ZDE
11. 4 – Plzeňský kraj – přihláška ZDE
15. 4. – Pardubický kraj – přihláška ZDE

Termíny a pozvánky na všechny semináře najde ZDE.
Podrobnější informaci o modelech možných budoucností čtěte ZDE.

Zdeněk Slejška, ředitel EDUin, řekl: „Za hlavní přínos krajských seminářů zabývajících se vizí vzdělávání považuji fakt, že akce kampaně opustí Prahu a kromě virtuálního prostoru se nastěhují i do regionů. A ještě důležitější mi přijde, že je to debatní platforma, která umožní, aby se nad budoucností a cíli vzdělávání potkali společně lidé z místní samosprávy, státních úřadů, firem a neziskových organizací. Takových příležitostí kupodivu ani v regionech není mnoho.“

Kontakty

Zdeněk Slejška, ředitel EDUin o. p. s.
e-mail: zdenek.slejska@eduin.cz , mobil: 605 967 368

Poznámky pro editory

Zde najdete přihlášky na jednotlivé semináře.
Zde najdete starší tiskové zprávy o kampani ČMoV.

Česko mluví o vzdělávání je půlroční projekt podpořený Nadací OSF Praha, Google ČR, IBM ČR, Microsoft ČR, Scio.cz, InBorn a Koučink akademie. Jeho cílem je informovat prostřednictvím diskusí a médií co nejširší veřejnost o aktuálních problémech vzdělávání a zvýšit tak tlak na politickou reprezentaci, aby hledala adekvátní řešení.

Prázdninová škola Lipnice lektorsky zajišťuje workshopy Vize vzdělávání. PŠL je občanským sdružením usilujícím o všestranný rozvoj osobnosti člověka. Tohoto cíle se snaží dosáhnout prostřednictvím vícedenních kurzů, jejichž čas je naplněn HROU, pohybem, tvořivými dílnami, happeningy, diskusemi i rozjímáním. Absolventy akcí připravuje na život ve třetím tisíciletí – prostřednictvím hlubšího sebepoznávání a iniciací k seberozvoji. Více se dozvíte na www.psl.cz.

EDUin je obecně prospěšná společnost, která se věnuje problematice vzdělávání a jejíž snahou je informovat veřejnost o všem důležitém, co se děje ve školství a vzdělávání. EDUin, o. p. s. byla založena v květnu 2010 a realizuje a připravuje několik informačních a osvětových projektů. Více se dozvíte na www.eduin.cz.

logo-author
Našli jste v článku chybu? Napište nám, prosím, na korektor@eduin.cz.
 

Mohlo by Vás zajímat

Listovat všemi články