Rozhlas.cz: Touha po diplomu je jako choroba, podle výzkumu titul zdaleka nestačí

23. 2. 2016
EDUin
14093528095_08014ed841_z-1

Publikujeme část textu věnovaného výzkumu Diplom nestačí, jehož výsledky byly představeny minulý týden. Rozhovor s Tomášem Feřtek k tématu si můžete přehrát ZDE, celý text článku najdete ZDE. Tiskovou zprávu k výzkumu Diplom nestačí najdete ZDE.

Jak důležitý je titul při hledání práce a proč dají personalisté možná více na četbu beletrie nebo vedení skautského oddílu? To ukázal český výzkum s názvem Diplom nestačí.

„My jsme srovnávali, co si myslí úspěšní, že vede k životnímu úspěchu a sledovali jsme, nakolik to personalisté dnes zohledňují. Našli jsme tam významný průnik a chceme vzdělávat společnost v tom, že se nemá soustředit jen na tituly,“ říká Tomáš Feřtek konzultant EDUin.

Jeho slova potvrzuje Jan Bubeník, personální poradce a ředitel firmy Bubenik Parners: „Už dlouho mají personalisté základní poučku – najímejte lidi pro jejich životní postoje a klidně dotrénujete jejich dovednosti. Když je člověk aspoň trochu formálně chytrý, tak ho naučíte při správné motivaci téměř cokoli.“

Jak ale Feřtek uvádí, tak situace není taková, že by dnes personalisty nezajímalo vysokoškolské vzdělání. „To je zajímá. A když vystudujete těch vysokých škol víc, tím je to zajímá víc.“

Celý text článku najdete ZDE.

logo-author
Našli jste v článku chybu? Napište nám, prosím, na korektor@eduin.cz.
 

Mohlo by Vás zajímat

Listovat všemi články