Placka pro Dobeše: Stydím se za nejlepšího ministra školství

23. 1. 2012
EDUin
logo_EDUinfo

Na sebepochvalnou tiskovou kampaň ministra školství reagujeme ironickou plackou, kterou nabízíme všem, kdo nejsou spokojeni s jeho prací

Praha 23. ledna 2012 – Kroky ministerstva školství pod vedením Josefa Dobeše obracejí náš vzdělávací systém zpátky do osmdesátých let. Ať už je to záměr, nebo prostá neznalost, společnost EDUin i další účastníci této výzvy k občanskému gestu pokládají za nutné reagovat na chaotický způsob, jakým řídí resort, na jeho neochotu k diskusi s odbornou veřejností, na sebestředné a nedemokratické způsoby, které stále častěji dává najevo. Mít v čele důležitého ministerstva takového politika je ostudné.

Grafickou předlohu si mohou zájemci stáhnout na stránkách www.eduin.cz a nechat si udělat placku, samolepku či magnet pro sebe a své přátele v počtu dle svého uvážení. Návrh vznikl v dílně brněnských studentů, společnost EDUin ji pro zájemce v omezeném počtu distribuuje zdarma.

Tomáš Feřtek, tiskový mluvčí EDUin, řekl: „Vzhledem k tomu, že v posledních měsících se kritika práce ministra školství ozývá opravdu ze všech stran, přišla nám tisková kampaň Věcí veřejných oslavujících práci ministra Dobeše mimořádně nepřípadná. Placka s ironickým nápisem STYDÍM SE ZA NEJLEPŠÍHO MINISTRA ŠKOLSTVÍ je občanskou snahou dát najevo, že k pochvale není důvod.“

 

Kontakty:

· Tomáš Feřtek, tiskový mluvčí EDUin, o. p. s.
e-mail: tomas.fertek@eduin.cz, mobil: 602 687 016

 

Poznámky pro editory:

  • Důvody proč se stydíme za ministra školství naleznete ZDE.

  • Grafickou předlohu placky v tiskové kvalitě si můžete stáhnout ZDE.

  • Facebookovou stránku na podporu občanského gesta naleznete ZDE.

  • Výzvu premiéru Nečasovi k odvolání ministra Dobeše do dnešního dne podepsalo 5870 osob.

  • EDUin je obecně prospěšná společnost, která se věnuje problematice vzdělávání a jejíž snahou je informovat veřejnost o všem důležitém, co se děje ve školství a vzdělávání. EDUin, o. p. s. byla založena v květnu 2010 a realizuje a  připravuje několik informačních a osvětových projektů. Více se dozvíte na www.eduin.cz.

  • Populární verzi vzdělávacích témat najdete na blogu http://fertek.blog.respekt.ihned.cz.

 

 

logo-author
Našli jste v článku chybu? Napište nám, prosím, na korektor@eduin.cz.
 

Mohlo by Vás zajímat

Listovat všemi články