Pokud Dobeš odešel dveřmi, neměl by se vracet oknem

6. 4. 2012
EDUin
Placka_nesmrtely-poradce

Dva grafické návrhy původní placky Stydím se za nejlepšího ministra školství reagují na jmenování Josefa Dobeše poradcem.

Praha 6. dubna 2012 – Na absurdní návrh prozatímního šéfa resortu školství Ladislava Němce, který jmenoval do funkce svého poradce exministra Josefa Dobeše, reaguje EDUin vtipem. Požádal autora grafické předlohy populární placky Stydím se za nejlepšího ministra školství o aktualizaci. Veřejnosti budou grafické návrhy k dispozici ke stažení na stránkách eduin.cz, včetně varianty s přelepkou, která umožní využít tisíce už užívaných placek.

EDUin nabízí na svých stránkách ke stažení dva upravené návrhy původní „stydící se“ placky ve variantě, která reaguje na čerstvé jmenování Josefa Dobeše poradcem prozatímního šéfa rezortu Ladislava Němce:

K dispozici bude i varianta s přelepkou, která umožní využít několik tisíc původních placek, jimiž reagovali občané na nekompetentní politiku bývalého ministra školství za Věci veřejné.

Tomáš Feřtek, tiskový mluvčí EDUin, řekl: „Návrat Josefa Dobeše na ministerstvo školství není nečekaný, je zcela v souladu s politikou Věcí veřejných, kdy demise není tak úplně demise a odchod z funkce není tak úplně odchod. Je ale třeba zopakovat, že Josef Dobeš utekl z funkce těsně před tím, než by musel skládat účty ze svého slibu, že napraví čerpání evropských fondů, a ve chvíli, kdy ho veřejnost, včetně té odborné, hodnotila jako pro vedení ministerstva zcela nekompetentní osobu. Jmenovat někoho takového do funkce poradce a platit ho z veřejných peněz, to je čirá absurdita.“

 

Kontakty:

· Tomáš Feřtek, tiskový mluvčí EDUin
e-mail: tomas.fertek@eduin.cz, mobil: 602 687 016

 

Poznámky pro editory:

  • Grafické návrhy nových placek ve formátu JPG najdete v příloze tiskové zprávy. Ve formátu vhodném pro tisk je najdete na stránkách eduin.cz.

  • EDUin je obecně prospěšná společnost, která se věnuje problematice vzdělávání a jejíž snahou je informovat veřejnost o všem důležitém, co se děje ve školství a vzdělávání. EDUin, o. p. s. byla založena v květnu 2010 a realizuje a připravuje několik informačních a osvětových projektů. Více se dozvíte na www.eduin.cz.

  • Populární verzi vzdělávacích témat najdete na http://fertek.blog.respekt.ihned.cz.

 

 

 

logo-author
Našli jste v článku chybu? Napište nám, prosím, na korektor@eduin.cz.
 

Mohlo by Vás zajímat

Listovat všemi články