Tisková zpráva: Přihlašování do ceny EDUína 2021 běží ještě do neděle. Letošní téma se zaměřuje na nerovnosti

27. 9. 2021
EDUin
Screenshot_3-3
Do ceny za inovace ve vzdělávání EDUína stále můžete přihlašovat své projekty. Letošní ročník je zaměřený na nerovnosti ve vzdělávání. Kde se dařilo nerovnostem úspěšně čelit? Jaké projekty dokázaly vzniklé nerovnosti úspěšně kompenzovat, či alespoň zmenšit? Přihlašování je otevřené do 3. října.
Do ceny EDUína 2021 mohou přihlásit své projekty jejich autoři nebo realizátoři. Odborná porota z přihlášek vybere deset projektů, jejichž cílem bylo zmenšovat rozdíly mezi dětmi a kompenzovat jejich kognitivní i sociální handicapy. Cena je určena také pro projekty, které se soustředily na vyrovnávání rozdílů ve fázi po návratu dětí do prezenční výuky a v době prázdnin.
Finalisté absolvují sérii individuálních workshopů zaměřených na vytvoření prezentace svých projektů ve formě TED-talks. Své projekty pak představí na finálovém večeru a porota na základě zhlédnutých prezentací vybere vítěze. Právě vytvořená prezentace pak jednotlivým projektům může pomoci i v rámci vlastního PR nebo fundraisingu.
„Je skvělé sledovat, že do ceny EDUína se nám letos hlásí nejen projekty zaměřené na doučování nebo ty, které se z offline verze překlopily do online podoby. Mezi přihlášenými máme i projekty, které reagují na novou poptávku, která vznikla v období pandemie, uzavření škol a omezení sociálních kontaktů,” hodnotí průběh přihlašování manažerka ceny EDUína Hana Matoušů.
Vyhlášení ceny EDUína proběhne 1. prosince.
Hlavním partnerem ceny EDUína je Nadace České Spořitelny.
logo-author
Našli jste v článku chybu? Napište nám, prosím, na korektor@eduin.cz.
 

Mohlo by Vás zajímat

Listovat všemi články